Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Капеланська служба

Луцький інститут розвитку людини Відкритого міжнародного університету «Україна». Світлина з сайта Osvita.work.ua
НА ДУХОВНЕ ЗРОСТАННЯ

Віце-канцлер єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний на запрошення ректора Луцького інституту розвитку людини Відкритого міжнародного університету «Україна» Романа Карпюка взяв участь у святкуванні 11-ї річниці створення цього навчального закладу. Священик передав вітання й благословіння архієпископа Луцького і Волинського Михаїла, а також зазначив: «Ми дуже цінуємо співпрацю Церкви й вашого інституту, яка спрямована на духовне зростання як викладачів, так і студентів».

29 січня 2011 р.
Протоієрей Віктор Михалевич. Світлина з сайта Vnu.edu.ua
РОЗПОЧАЛИ З ДОБРОЧИННОСТІ

Учора в бібліотеці Волинського національного університету ім. Лесі Українки відбувся благодійний концерт «З Різдвом Христовим, Україно!». Його мета – збір коштів на спорудження каплиці Святої Софії – Премудрості Божої на території вузу. В заході взяли участь університетські творчі колективи й окремі виконавці.

Перед присутніми виступив капелан цього вишу протоієрей Віктор Михалевич. Він подякував благодійникам і, зокрема, сказав: «Починати новий рік належить із добродійності. Так ми не руйнуватимемо, а будуватимемо. Тож спаси, Боже, всіх тих, хто сьогодні на крок ближче став до Царства Небесного, склавши пожертву на Господній дім. Нехай весь рік, браття й сестри, горить у ваших душах вогонь доброти й милосердя».

18 січня 2011 р.
Працівники духовної консисторії спільно з волонтерами Волинського інституту економіки та менеджменту провели благодійну акцію до дня святого Миколая в онкогематологічному центрі обласної клінічної дитячої лікарні. Світлина інформаційної служби єпархії
МИКОЛАЙ ПОРУЧ ІЗ НАМИ
(оновлено)

18 грудня працівники духовної консисторії спільно з волонтерами Волинського інституту економіки та менеджменту провели благодійну акцію до дня святого Миколая в онкогематологічному центрі обласної клінічної дитячої лікарні.

У цьому закладі лікують дітей із захворюваннями крові та кровотворних органів, а також із онкологічними хворобами. Як зазначив завідувач центру Сергій Миронюк, «найгострішою на сьогодні проблемою для хворих є проблема донорства. Адже родичі цих діток не можуть здавати кров, бо, можливо, надалі буде потрібна трансплантація. Батьки змушені самі шукати донорів». Тому будь-яка увага чи матеріальна підтримка зможуть значно полегшити їхнє перебування в лікарні, підкреслив лікар...

21 грудня 2010 р.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освячує хрест на місці під будівництво храму Ікони «Неопалима купина» на території пожежно-рятувального підрозділу Головного управління МНС України у Волинській області. Світлина з сайта Volynnews.com
ПОЧАТОК ДОБРОГО ДІЛА

Учора архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив хрест на місці, де будуватимуть храм Ікони «Неопалима купина» – на території пожежно-рятувального підрозділу Головного управління МНС України у Волинській області. Із ним співслужили віце-канцлер, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, декан протоієрей Микола Нецькар і духовенство кафедрального собору Святої Трійці, капелан еменесників священик Андрій Ротченков. Також у богослужінні взяли участь начальник Головного управління МНС у Волинській області Володимир Грушовінчук, особовий склад головного облуправління МНС, а також бійці пожежно-рятувальних частин міста Луцька.

Вітаючи присутніх із подією, владика зазначив, що майбутній храм має бути духовним осередком для тих, хто приходитиме сюди. Адже заступаючи на чергування, кожен зможе помолитися й попросити у Бога покровительства й захисту.

16 листопада 2010 р.
ШКОЛА ШЛЯХЕТНОСТІ

У луцькій гімназії № 4 урочисто відкрили Школу шляхетних українок. У заході на запрошення обласного Союзу українок взяли участь архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, священик Михайло Савка, який духовно опікується закладом, і хор Центру християнського виховання дітей і молоді нашої єпархії під керівництвом Тетяни Толочко.

Вітаючи присутніх із важливою подією, владика наголосив, що заклад, який за словами голови волинських союзянок Любові Ганейчук, прагне відновлювати українські стародавні традиції, є надзвичайно важливим з етично-моральних міркувань для виховання духовно-культурних особистостей.

19 жовтня 2010 р.
Протоієрей Микола Цап
З БОГОМ У ДУШІ

На Покрову Пресвятої Богородиці, що традиційно є святом українських армійців, у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, якому виповнюється десять літ, відбулася посвята в ліцеїсти. Першокурсники дали урочисту обіцянку на вірність народові України і своєму навчальному закладові. Канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, який здійснює духовну опіку над вихованцями, звернувся до них із душпастирським словом, закликавши завжди пам’ятати Господа на всіх життєвих путях.

У заході взяв участь голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

16 жовтня 2010 р.
Протоієрей Олександр Безкоровайний. Світлина інформаційної служби єпархії
З МОЛИТВОЮ У ВІЙСЬКО

Сьогодні віце-канцлер і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний взяв участь в урочистостях з нагоди осіннього призову до Збройних сил України. Заходи відбувалися у Волинському військовому комісаріаті та міській раді за участі представників влади, керівництва військкомісаріатів, батьків.

Відправивши молебень на закликання помочі Святого Духа перед початком доброї справи, о. Олександр побажав майбутнім воїнам «бути подібними до старозавітніх захисників рідної землі, котрі відзначалися високою мораллю», окропив призовників освяченою водою та подарував образки великомучениці Варвари.

12 жовтня 2010 р.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освячує каплицю Великомученика й цілителя Пантелеймона Горохівського психоневрологічного інтернату для інвалідів. Світлина інформаційної служби єпархії
З ТУРБОТОЮ ПРО НЕМІЧНИХ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив каплицю Великомученика й цілителя Пантелеймона, споруджену на території Горохівського психоневрологічного інтернату для інвалідів. Із ним співслужили декан протоієрей Андрій Сидор, капелан інтернату протоієрей Роман Янів, місцеве духовенство. У богослужінні взяли участь голова райдержадміністрації Леонід Андрійчук, голова райради Ярослав Довгополов та інші достойники.

Після відправи владика подякував директорці інтернату Юлії Ковальчук за інціювання будівництва святині та всім, хто долучився до її спорудження. Архієрей побажав, щоб кожен, хто йтиме повз каплицю чи зупиниться тут для молитви, нехай отримає те, що проситиме. «Нехай Господь укріпляє, оздоровлює, оберігає усіх, хто звертатиметься до Нього по допомогу», – зазначив високопреосвященний...

05 жовтня 2010 р.
Протоієрей Микола Гінайло
ЧИСТОГО НЕБА!

Помічник володимирського районного декана протоієрей Микола Гінайло на запрошення командира 59-го зенітно-ракетного полку, розташованого у Володимирі, полковника Сергія Кузміна побував на черговому урочистому зібранні цього військового формування. Душпастир виступив перед особовим складом зі словом, у якому побажав воїнам чистого неба – і того, що над нами, який належить охороняти зі зброєю в руках, і неба духовного, якого слід пильнувати, як мовить Святе Письмо, «мечем духовним».

04 жовтня 2010 р.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл окроплює освяченою водою еменесників. Світлина інформаційної служби єпархії
ПОМОЛИЛИСЯ ЗА РЯТІВНИКІВ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл з нагоди Дня рятівника відправив у Троїцькому кафедральному соборі молебень за працівників головного управління МНС України у Волинській області. Із ним співслужили віце-канцлер протоієрей Олександр Безкоровайний, декан протоієрей Микола Нецькар, капелан еменесників священик Андрій Ротченков, інше духовенство. У богослужіння взяли участь начальник головного управління генерал-полковник Володимир Грушовінчук, особовий склад та інші...

17 вересня 2010 р.
91-100  101-110  111-120  121-130  131-140  141-150  151-160  161-170  171-180  181-239
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо