Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Капеланська служба

Капличка Великомученика Димитрія Солунського в Володимир-Волинському аграрному коледжі. Світлина свящ. Андрія Шевчука
ЗАДЛЯ МОЛОДІ

У Володимир-Волинському аграрному коледжі освячено капличку Великомученика Димитрія Солунського. Богослужіння відправили міський і районний декани протоієреї Юрій Пилипець та Євген Шевчук разом із місцевими священнослужителями. З ними молилися директор Олександр Коновалюк, викладачі й студенти.

Як повідомив єпархіальну прес-службу священик Андрій Шевчук, божничка постала з ініціативи директора коледжу, а також бухгалтерки Наталії Ковальчук. А втілити ідею допомогли підприємства і підприємці міста й району.

Після освячення отці декани у вітальних словах наголосили на важливості духовного виховання молоді.

30 жовтня 2009 р.
Під час урочистої посвяти в козаки. Світлина прот. Віталія Собка
З БОГОМ, КОЗАЧЕНЬКИ!

Останніми роками дедалі більше українців об’єднуються в різноманітні товариства, мета яких – своєрідна реконструкція різних періодів вітчизняної минувшини. Серед них вирізняються згромадження зацікавлених козацтвом.

Учора на Замковій площі в Луцьку відбулась урочиста посвята в козаки та берегині Всеукраїнської громадської організації «Українське реєстрове козацтво», що діє при Луцькому національному технічному університеті. На запрошення її генерал-полковника отамана окремої козацької дивізії Віктора Божидарніка у посвяті взяли участь архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці.

Владика звернувся до молоді з напутнім словом, поблагословив на звершення добрих справ на благо України й окропив присутніх освяченою водою.

17 жовтня 2009 р.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл із Юлією Тимошенко під час освячення відділення обласної лікарні. Світлина прот. Віталія Собка
ОСВЯЧЕННЯ З ЮЛІЄЮ ТИМОШЕНКО

Сьогодні архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив нове кардіологічне відділення обласної клінічної лікарні. У богослужінні взяли участь Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, голови облдержадміністрації Микола Романюк і облради Анатолій Грицюк, представники влади, головний лікар Іван Сидор із медперсоналом. Із владикою співслужили декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецкар, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, намісник Замкового монастиря Архангелів у Луцьку ігумен Святополк (Канюка), капелан лікарні священик Назар Бабій та інші душпастирі.

Після спільної молитви й освячення відділення учасники свята оглянули приміщення, затим архієрей на прохання Юлії Тимошенко поблагословив її на звершення добрих справ задля блага України.

13 жовтня 2009 р.
Фотовиставка «День-2009». Світлина з сайта www.day.kiev.ua
ДОБРОГО «ДНЯ»!

Сьогодні у Волинському національному університеті ім. Лесі України відкрили фотовиставку «День-2009» та представили двотомник «Екстракт 150». Фотовиставка – це 160 робіт, відібраних унаслідок щорічного всеукраїнського конкурсу, який проводить газета «День» у Києві вже водинадцяте на теми «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя, як воно є», «Світ очима дітей». «Екстракт 150» – нова книга газети. Тут зібрано 150 статей на суспільно-політичну, культурологічну та історичну тематику за весь час існування «Дня».

На запрошення головної редакторки Лариси Івшиної та з благословення архієпископа Луцького і Волинського Михаїла в заході взяв участь капелан університету протоієрей Михайло Бучак.

09 жовтня 2009 р.
КАПЛИЦЯ ДЛЯ ЛІСІВНИКІВ

У Шацькому деканаті храмів Київського Патріархату ще небагато. Тим приємніше, що тут на території Шацького лісового коледжу ім. В. В. Сулька освячено каплицю Мучениці Тетяни. За благословенням архієпископа Луцького і Волинського Михаїла богослужіння відправили володимирський міський декан протоієрей Юрій Пилипець, капелан священик Андрій Бойко та інші священнослужителі. Каплицю зведено за кошти цього навчального закладу (директор Ігор Жмурко), обласного управління лісового і мисливського господарства (начальник Богдан Колісник), власника готелю-ресторану «Водограй» у Шацьку Георгія Курагеу. Всі меценати, а також помічник голови Держкомлісгоспу України Петро Шарейко, перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Плейтух, заступник голови районної ради Володимир Захарко, чимало інших вірян, зокрема викладачі коледжу, взяли участь у молитві...

08 жовтня 2009 р.
Державна прикордонна служба України
ІЗ ПРИКОРДОННИКАМИ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл на запрошення командування Луцького прикордонного загону зустрівся з головою Державної прикордонної служби України Миколою Литвином під час його робочої поїздки на Волинь для перевірки стану облаштування українсько-білоруського кордону. 1 жовтня владика разом із головним прикордонником побував на пунктах пропуску «Самари», «Доманово» та в однойменних відділах загону, що на території Ратнівського деканату, оглянув інфраструктуру та обговорив з ним питання співпраці Церкви й Прикордонної служби.

03 жовтня 2009 р.
Храм Мучениць Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії, що на території Луцького біотехнічного інституту. Світлина Данила Зінкевича
З ВІРОЮ, НАДІЄЮ...
(оновлено)

30 вересня архієпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив престольне свято парафії Мучениць Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії. Церкву на честь цих святих зведено на території Луцького біотехнічного інституту. Під час урочистої Божественної Літургії і традиційного хресного ходу навколо храму з владикою співслужили старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, настоятель священик Андрій Ротченков та інші священнослужителі.

Того дня храмовий празник відзначили й у с. Трубки Іваничівського деканату. Богослужіння відправили помічник декана протоієрей Андрій Мельничук, настоятель священик Сергій Мельничук і місцеве духовенство. До свята громада придбала новий жертівник, тож о. Андрій освятив його, а в проповіді закликав завжди пам’ятати й наслідувати велику віру покровительок парафії і молитись до Божих угодниць із проханням про заступництво.

Під час молебня за рятівників МНС у луцькому Троїцькому кафедральному соборі. Світлина прот. Віталія Собка
НЕХАЙ БОГ БЛАГОСЛОВИТЬ!
(оновлено)

Цими днями священнослужителі нашої єпархії взяли участь у відзначенні кількох професійних свят.

17 вересня в Троїцькому кафедральному соборі відправили молебень за працівників головного управління МНС України у Волинській області. У богослужінні, яке звершили протоієрей Володимир Подолець, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, капелан еменесників священик Андрій Ротченков і соборне духовенство, взяв участь начальник головного управління Володимир Грушовінчук, особовий склад, родичі рятівників.

А настоятель іваничівської парафії Казанської ікони Божої Матері протоієрей Андрій Мельничук з нагоди Дня працівників цивільного захисту України побував на території районної пожежної частини. Вітаючи вогнеборців, він зазначив, що праця рятувальника є дуже небезпечною і відповідальною...

19 вересня 2009 р.
Архієпископ Михаїл благословляє учасників змагань МНС. Світлина прот. Віталія Собка
НЕХАЙ БОГ БЛАГОСЛОВИТЬ

Сьогодні архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці на запрошення начальника Головного управління МНС України у Волинській області генерал-майора служби цивільного захисту Володимира Грушовінчука взяли участь в урочистому відкритті змагань за Кубок України з пожежно-прикладного спорту. Під час заходу, який відбувся на базі спротивного комплексу волинського підрозділу МНС, духовенство відправило молебень, владика виголосив вітальне слово, благословивши добрі наміри організаторів та учасників змагань зі всіх регіонів України, а також окропив присутніх освяченою водою.

06 серпня 2009 р.
Рясне благословення луцьким випускникам. Світлина прот. Віталія Собка
ДОБРЕ ЗАКІНЧЕННЯ, ДОБРИЙ ПОЧАТОК

Нині в православних церквах – чимало молоді, але цими днями юних облич у храмах було особливо багато. Адже останніми роками встановилась традиція: одержавши атестати, випускники середніх навчальних закладів спершу йдуть у церкву подякувати Богові за здобуту освіту, отримати благословіння перед тим як розпочати новий життєвий етап.

Цього року 1675 лучан закінчили навчання у школах. Найкращі з них – медалісти, лідери учнівського самоврядування, переможці різноманітних олімпіад – зібралися 26 червня в народному домі «Просвіта». З поміж інших їх привітав та благословив на доросле життя архієпископ Луцький і Волинський Михаїл.

Того ж дня владика, декан Свято-Троїцького кафдерального собору протоієрей Микола Нецкар, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, інші священнослужителі відслужили численні подячні молебні. Адже до головного храму Волині прийшли випускники п’ятнадцяти...

29 червня 2009 р.
111-120  121-130  131-140  141-150  151-160  161-170  171-180  181-190  191-200  201-239
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо