Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Документи

ЗВЕРНЕННЯ ВОЛИНСЬКОЇ РАДИ ЦЕРКОВ ЩОДО ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМИ АБОРТІВ

15 грудня 2008 р.

Шановні Миколо Ярославовичу та Анатолію Петровичу!

Волинська Рада Церков, усвідомлюючи відповідальність перед Богом і народом, прагне звернути Вашу увагу на гостру проблему, яка існує у нашому суспільстві, – аборти. Це питання недостатньо обговорюється в нашому суспільстві, рідко висвітлюється в засобах масової інформації, де іноді з’являються лише короткі відомості про такі факти, натомість широко рекламуються різного роду контрацептивні засоби, тим самим спонукаючи молодь до невпорядкованого статевого життя.

Священне Писання навчає нас про надзвичайну цінність життя людини, створеної Богом, за яку Христос страждав і прийняв смерть на хресті. Тому з усією відповідальністю заявляємо: аборт – це вбивство, тяжкий гріх проти Бога і людини. У Законі Божому чітко написано: «Не вбивай!» (Вих. 20:13). Аборт на всіх стадіях вагітності жінки та розвитку плоду є навмисним, свідомим припиненням життя людини, тобто вбивством.

Пошана недоторканності людського життя, гідності людини, соціальний та правовий захист подружжя та сім’ї – все це повинно стати не лише прописаною статтею законодавства, а й відповідним дотриманням цих конституційних гарантій, щоденною нормою в житті нашого суспільства.

Останнім часом керівництвом нашої держави чиняться спроби більше приділити увагу інституту материнства та дитинства. Водночас чинне законодавство не забороняє вбивство ненароджених дітей – майбутніх громадян України. Це призвело до того, що кількість абортів в Україні значно перевищує кількість пологів.

Зважаючи на вищезазначене, Волинська Рада Церков звертається до Вас з наполегливим проханням:

1) підтримати нашу ініціативу щодо заборони на законодавчому рівні штучного переривання вагітності на всіх стадіях розвитку плоду;

2) підтримати нашу ініціативу щодо запровадження кримінальної відповідальності за вчинення аборту, як для медичних працівників, які його проводять, так і для осіб, які зважуються на такий крок або примушують до цього інших;

3) сприяти розробці системи інформаційно-профілактичних та інших заходів, спрямованих на подолання цієї суспільної проблеми;

4) пропонуємо обласній державній адміністрації та обласній раді спільно з Волинською Радою Церков проголосити в області 2009 рік – Роком без абортів та розробити низку духовно-просвітницьких заходів щодо заборони абортів, а також 1 червня 2009 року, в Міжнародний День захисту дітей, провести в м.Луцьку та області акцію проти абортів.

Сподіваючись на Ваше розуміння та підтримку, просимо Бога, щоб благословив усіх нас!

16 грудня 2008 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо