Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Документи Листи

ЛИСТ
Волинського церковно-громадського форуму «За Єдину Помісну Українську Православну Церкву» до Вселенського Патріарха Варфоломія

Ваша Святосте!

Зібравшись на Волинський церковно-громадський форум «За Єдину Помісну Українську Православну Церкву», ми, представники духовенства і мирян Волинської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату, державні та громадські діячі, представники політичних партій, наукової і творчої інтелігенції, молодіжних та інших громадських об’єднань, звертаємося до Вас з проханням усебічно сприяти об’єднанню українського Православ’я у Єдину Помісну Українську Православну Церкву, визнану автокефальною Вселенським Православ’ям.

На жаль, уже багато років Православна Церква у нашій країні штучно розділена зовнішніми та внутрішніми силами, які виступають проти державності України та яким байдужі духовні потреби її народу. Ці сили – зокрема, російські політичні та церковні діячі, а також їхні українські представники, – роблять усе, аби не допустити об’єднання українського Православ’я та визнання його незалежності іншими Церквами.

Ми підтримуємо Вашу позицію щодо необхідності визнання в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви, бо вона заснована на канонах Церкви, зокрема, на 34-му апостольському правилі, та відповідає духовним потребам віруючого народу.

Нині ж настав сприятливий час для подолання розколу. Державна влада України, як ніколи раніше, усвідомлює гостру необхідність у єднанні українського Православ’я. А останні події переконують, що долати розділення прагне не лише Українська Православна Церква Київського Патріархату, але й більшість єпископату, духовенства й вірян Української Православної Церкви Московського Патріархату.
Тому закликаємо Вас, Ваша Святосте, усіляко сприяти, аби в Україні постала Єдина Помісна Українська Православна Церква – потужний чинник єдності суспільства, утвердження духовності, а також утвердження міцності нашої Матері-Церкви - Вселенського Патріархату.

Просимо Ваших святих молитов.

Від імені учасників Форуму

+ Михаїл, єпископ Луцький і Волинський – співголова Форуму

Богдан Шиба, голова Луцької міської ради – співголова Форуму

12 березня 2007 року,
м. Луцьк

14 березня 2007 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо