Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Документи Звернення

Заява очільників волинських Церков різних конфесій на підтримку Указу Президента України Петра Порошенка від 14 січня 2015 року № 14/2015 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 грудня 2014 року «Про деякі оборонно-мобілізаційні питання»

Вперше від часу здобуття незалежності Україна повстала перед загрозою від зовнішнього агресора, який плюндруючи норми міжнародного права та принципи християнської моралі намагається знищити свободу та вибір українців самостійно будувати своє майбутнє. Ворог докладає значних зусиль щоб зруйнувати суверенітет та цілісність нашої держави. Сьогодні перед українцями повстав виклик захистити свою Батьківщину, власну свободу і гідність, майбутнє своїх дітей та онуків.

З огляду на загрози, які повстали перед державою Волинська Рада Церков (ВРЦ), яку утворено при облдержадміністрації очільниками єпархій та обласних об’єднань Української Православної Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Римсько-Католицької Церкви, церков Християн Віри Євангельської – П’ятидесятників, церков Євангельських Християн-Баптистів, церков Адвентистів Сьомого Дня висловлює підтримку Указу Президента України який спрямований на посилення обороноздатності та захист суверенітету, цілісності та незалежності України.

Для перемоги над агресором потрібна консолідація влади та усього суспільства разом з церквами. Перемога здобувається спільними зусиллями, і тих, хто воює в зоні АТО, і тих, хто працює волонтерами на мирній території для забезпечення війська усім необхідними. Ніхто не може залишатися осторонь боротьби заради свободи та свого майбутнього.

Ми визнаємо право людини та держави боронити себе від загарбників, які замислили зло, сіючи смерть, горе та сльози на нашій землі. Разом з тим ми заявляємо, що Христова Церква покликана Господом сіяти мир серед людей, закликати до любові та прощення, благословляти, а не проклинати, робити добро усім.

Ми закликаємо християн не залишатися байдужими та боронити свою державу у міру своїх релігійних переконань та спроможності. Заради спільної перемоги хтось піде до війська, а інший нехай посильно працює, допомагаючи армії: капеланством, волонтерством, милосердним служінням у шпиталях, родинам військовослужбовців та постраждалих від військових дій.

Молімося за мир у державі, за перемогу добра над злом, за утвердження справедливості та свободи! Молімося за усіх військових, що заради нас віддають своє життя! Просімо у Бога допомоги та благословення, бо Він не залишить тих, хто на Нього свою надію покладає! Нехай з Божої ласки прийдуть часи миру та процвітання на українську землю!

Митрополит Михаїл, керуючий Волинською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату

Митрополит Нифонт, керуючий Волинською єпархією Української Православної Церкви (Московський Патріархат)

Єпископ Віталій Скомаровський, ординарій Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви

Єпископ Йосафат, екзарх Луцький Української Греко-Католицької Церкви

Єпископ Михайло Близнюк, голова Волинського об’єднання церков християн віри євангельської-п’ятдесятників

Єпископ Ярослав Троць, голова Волинського об’єднання церков євангельських християн-баптистів

Анатолій Антонюк, старший пастор церков адвентистів сьомого дня у Волинській області

03 лютого 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо