Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Документи

Звернення Управління єпархії та Управління ДСНС у Волинській області

Через суху і спекотну погоду на Волині встановився надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки, склалася вкрай напружена ситуація з пожежами в екосистемах. За останній час виникло 9 пожеж на зернових полях, під час яких вогонь знищив посіви хліба на площі понад 30 га. Також зареєстровано майже півсотні пожеж на торф’яниках загальною площею понад 133 га, більше 70 пожежі в лісових масивах на площі 125 га, стільки ж загорань сухої трави.

Як засвідчили факти, 99% цих пожеж виникли з вини громадян, які зумисно спалювали післяжнивні залишки або розпалювали багаття на торф’яниках і в лісах. Дуже часто необережність, легковажне ставлення до простих правил безпеки має трагічні наслідки. У двох випадках під час спалювання стерні господарі зазнали термічних опіків і потрапили в лікарню, а у більше, аніж десяти випадках, вогонь загорання сухої трави перекидався із присадибної ділянки на господарські споруди і житлові будинки.

Вогняна стихія безжалісна, вона знищує все на своєму шляху: будь-то будинок, споруда, ліс чи зернове поле. Але, напевно, не можна знайти кари страшнішої, ніж смерть людини. Трапляються випадки, коли через безпечне поводження з вогнем в побуті під час пожежі в житловому будинку гине двоє чи троє членів родини. Такі трагедії не повинні повторюватися.

Берегти не тільки своє життя, а й життя оточуючих, а також навколишнє середовище і матеріальні блага від смертельного вогню – такий же святий обов’язок кожного громадянина, як перед рідною матір’ю і дітьми, так перед Богом і Батьківщиною. Адже Спаситель сповістив людству, що земне життя – це сходинка до вічного життя. Віра в це Благовістя дає натхнення людині на земні труди і допомагає їй переборювати життєві труднощі. Син Божий приніс на землю мир, закон любові до ближнього, взаємного служіння одне одному, мирного співжиття. І, напевне, якщо немає тепер повного миру серед людей, то це тому, що не всі виконують заповідей любові, правди і миру або не втілюють їх у життя. І внаслідок цього виникають різні трагедії, у тому числі пожежі та різного виду надзвичайні ситуації, на яких травмуються або гинуть люди, знищується нажите роками майно.

Церква та пожежно-рятувальна служба прагне не тільки попередити та застерегти, а й зарадити непоправному лиху від вогняної стихії.

Звертаємося до Вас, шановні громадяни, дорогі брати і сестри: дотримуйтесь правил пожежної безпеки для власного блага і блага свого ближнього, будьте обережні при користуванні вогнем в домівках, не спалюйте сухої рослинності та стерні на полях, не розводьте багаття на торф’яниках та в лісових масивах.

Свято бережіть найвищу цінність, даровану Богом – людське життя!

18 серпня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо