Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Документи

У ДОБРУ ПУТЬ!
Звернення єпископа Луцького і Волинського Михаїла до читачів «Волинської газети» з нагоди першого випуску її інформаційного додатку «Gazeta Wolynska»

24 квітня 2008 р.

 

Дорогі брати і сестри! Боголюб’язні волиняни!

Три роки тому з Божого благословення ми освятили редакцію «Волинської газети», наставляючи творчий колектив на нелегкий шлях служіння Богові й людям. Журналісти видання намагаються щиро й відповідально нести на своїх плечах цю непросту ношу й досьогодні. Щойно вони вирішили відродити проект, який має майже 200-літню історію, – налагодити випуск інформаційного додатку «Gazeta Wolynska», друкованого видання, ідею якого висловив ще 1812 року відомий науковець Алоїз Фелінський.

Волинь з правдавніх часів була благодатним краєм для людей різних національностей, культур та релігій. Українці, що в переважній своїй більшості є православними, завжди гостинно ставилися до тих, хто знайшов на нашій землі другу батьківщину. І серед них було багато поляків. Тож чудова можливість, яку дає «Gazeta Wolynska» у справі неупередженого висвітлення навіть найскладніших періодів в історії наших народів, відродження польського друкованого слова на Волині, це, без сумніву, ще одне свідчення високих християнських чеснот, які притаманні населенню нашої області.

А тому перед найбільшим християнським святом – Великоднем – звертаюся, насамперед, до православних людей зі щирими вітаннями та найкращими побажаннями: щастя Вам, здоров’я, очищення від гріхів і Божої благодаті! Також зичу всього найліпшого християнам-католикам, які вже відзначили Пасху. Пам’ятаймо, що головне в нашому бутті – щира і безмежна віра в Господа нашого Ісуса Христа та неухильне дотримання Божих заповідей.

І як настане велична мить Великодня, усі скажімо: Христос воскрес! Воістину воскрес!

+ МИХАЇЛ, єпископ Луцький і Волинський, керуючий Волинською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату

25 квітня 2008 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо