Передруки за рубриками

Консисторія

Митрополит Михаїл

Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Передруки

БОГОРОДИЦЯ ЗАВАДИЛА КОНТРАБАНДІ

Інспекторка Ягодинської митниці Людмила Борисюк із врятованою завдяки Богородиці іконою. Світлина Андрія Гнатюка

Андрій ГНАТЮК

Інспекторка Ягодинської митниці Людмила Борисюк – практикуюча християнка. Якось у вихідні вирішила з дітьми і знайомими поїздити святими місцями і навіть спробувати себе в ролі послушниці: мити посуд, прибирати, допомагати на кухні в обителі. Багато дізналася про історію монастирських ікон, тож повернулася додому під враженнями. А вночі перед зміною побачила вві сні Богородицю, Яка просила випустити з валізи Її Сина. Коли вранці жінка вийшла на роботу (це, до речі, був День Святого Духа), зрозуміла: нині має затримати щось цінне. І натрапила на стару ікону.

Образ Ісуса Христа поїздом «Київ–Берлін» намагався вивезти з України колишній наш співвітчизник, а нині громадянин Німеччини. Він думав, що раритет сховав надійно, і до нього не доберуться. Пані Людмила каже, що без Божої допомоги тут не обійшлося, але й професійне чуття теж не підвело. Розповідає, коли знайшла образ, пасажири купе заніміли. Не менше здивувався і контрабандист.

– Я його спочатку запитала: «Що там?». Він сказав: «Це не моє, я не знаю, що це». Чоловік був стурбований, дуже нервувався, а потім сказав: «Це мені подарували»... А після того, як дав пояснення, запитав: «Де ви взялися на мою голову? Чому саме я, чому саме ви прийшли до мене в купе?»

Експерти Волинського краєзнавчого музею на чолі з Наталією Пушкар, серед яких є й наші дописувачі Анатолій Квасюк і Лариса Обухович, визначили, що ікона становить історико-культурну цінність. Образ, датований кінцем ХІХ – початком ХХ ст., походить із центральних областей України. За даним фактом складено протокол про порушення митних правил.

Волин. єпарх. відом.– 2010.– № 7–8 (68–69)

29 серпня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо