Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Оголошення і анонси

У єпархіальній газеті – «живі» розповіді про війну

Волинські єпархіальні відомості №9 (130), вересень 2015 р.

Черговий, вересневий номер «Волинських єпархіальних відомостей» відрізняється від попередніх вкладкою з матеріалами про війну на Cході держави. Сторінку підготував Андрій Гнатюк, прес-секретар єпархії та головний редактор її телестудії «Собор». На ній – інтерв’ю з ієромонахом Макарієм (Дядюсем), протоієреєм Михайлом Бучаком (капелани на фронті), історії про військових, які щоденно захищають нашу країну.

Викладач Волинської православної богословської академії Лариса Обухович у рубриці «Волинські ікони» розповідає про образ «Господь Вседержитель» із луцького кафедрального собору Святої Трійці, який відреставровано в 2014 році.

Заміжня жінка запитує у священика Андрія Хромяка, кандидата богословських наук, який кращий шлях до спасіння – дівоцтво чи сімейне життя. Про це читайте у рубриці «Відповідь богослова». Крім того, у цьому номері викладач ВПБА тлумачить місця з Біблії щодо «всезагального розбещення людства».

Цікавий лист «Який контраст!..» надійшов на адресу редакції про матеріальне збагачення ченців Почаївської лаври і непоодинокими випадками неприймання поминальних записок від «розкольників».

Головний редактор газети Віталій Клімчук у «Роздумах» пише про те, що на виборах до органів державної влади багато хто прагне бути покликаним, але мало серед них вибраних. Світська влада повинна захищати державу та людей, охочі ж стати депутатами не завжди обрані Богом. Про це – у матеріалі «Вибрані».

Номер містить хроніку подій за місяць, пояснення до церковних свят, недільних читань та інші цікаві історії.