Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Відеотека

За цим – майбутнє!
(оновлено)

Як ми днями повідомляли, щоб домогтися функціонування недільних шкіл при всіх парафіях єпархії, причому на достатньо високому рівні, вирішено до кінця 2012 року провести заняття для їх вчителів з усіх деканатів.

1 грудня у Волинській православній богословській академії (ВПБА) відбувся перший такий семінар-практикум: для 24-х викладачів духовних шкіл Луцького районного деканату. Організатор – Центр християнського виховання дітей і молоді, що діє при ВПБА. Мета заходу – обмін досвідом організації цих шкіл, зокрема методикою викладання, матеріалами.

На семінарі виступили: директор Центру священик Андрій Ротченков із доповіддю «Організація парафіяльної недільної школи», викладач Центру Наталя Ротченкова – «Методи і форми роботи з учнями початкової, середньої та старшої груп вивчення Закону Божого», інспектор з питань місійної діяльності єпархії протоієрей Юрій Близнюк – «Організація християнського табору для православної молоді», викладачі ВПБА протоієрей Віктор Михалевич – «Роль Церкви в духовно-моральному вихованні молоді», кандидат богословських наук Василь Лозовицький – «Формування духовного світу людини. Аскетична традиція у спадщині вітчизняних подвижників Благочестя» та інші.

Протягом семінару відбулися презентації добірок слайдів «Дорогою Христа», «Метелик і квітка», представлення уроку на тему «Притча про блудного сина».

На завершення кожен міг придбати диск із новою навчальною програмою для недільних шкіл (автор – о. Андрій Ротченков), усім було вручено конспект за матеріалами семінару.
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо