Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Відеотека

Вчитися стане легше (додано відео)

Посібник із біблійно-церковної археології викладача Волинської православної богословської академії (ВПБА), доктора історичних наук, професора Михайла Кучинка представлено 15 жовтня у стінах цього вишу. Книгу випустив єпархіальний видавничий відділ «Ключі» спільно з видавництвом «Надстир’я».

Ідея створити цю працю в Михайла Михайловича виникла 2011 року, коли розпочав викладати у духовній школі. Автор – визнаний авторитет у галузі археології, довгий час викладає її у Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки. Проте беручись за релігійний напрям, усвідомлював нелегку працю, за яку взявся. Під час презентації розповів, що це п’ятий варіант упорядкування його трудів з цього предмету.

Книга вміщує повний курс із 23 лекцій, це перше видання дисципліни українською мовою. Її можуть отримати й інші навчальні заклади нашої Церкви. Відтепер і викладання, і вивчення біблійно-церковної археології стане простішим, бо викладачі й студенти зможуть опиратись на нього як на певне джерело.

У презентації взяли присутні: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, ректор протоієрей Володимир Вакін, викладачі, студентство.

Придбати «Біблійно-церковну археологію» можна в єпархіальній книгарні-бібліотеці «Ключі» (просп. Волі, 2. Вхід праворуч від обласної юнацької бібліотеки).

Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо