Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Відеотека

У ВПБА відбувся круглий стіл про Церкву і військову службу

«Свідчення Священного Писання про військову службу та обов’язок захисту віри й Батьківщини» – такою була тема засідання викладачів і студентів Волинської православної богословської академії 30 березня.

У ході обговорення розглядались питання: ставлення Церкви до війни, різні підходи до тлумачення 7-ї Божої заповіді (про заборону вбивства), свідчення Старого та Нового Завітів про благословення воїнів на захист Батьківщини. Розглядалась тема сучасного військового капеланства – фактично як церковного благословення українських військовиків на ратний подвиг.

Після доповідей та довгих дискусій учасники круглого столу, спираючись на різні позиції святих отців та вчителів Церкви, прийшли до висновку: в Біблії засуджується навмисне вбивство своїх ближніх із корисливих мотивів, але не при виконанні обов’язку перед Вітчизною. І Церква в останньому випадку навіть долучається до цієї місії, звершуючи духовну опіку над військом.

Захід організувала та провела кафедра Священного Писання. Зокрема, в обговоренні взяли участь: проректор з навчальної роботи священик Василь Лозовицький, завідувач кафедри протоієрей Микола Цап’юк, інші викладачі та вихованці вишу.

Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо