Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Відеотека

Новий храм освячено в Колках Маневицького деканату (додано відео)

Чин освяти церкви Святителя Миколая Чудотворця та Божественну Літургію в ній очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Для поліського краю подія особливо важлива, а для жителів селища Колки (колись містечка Романів) – віха в історії.

Дорога громади до храму була непростою, часами тернистою, але благословенною. Десятиліття будівництва (2004–2014) дали змогу багатьом людям потрудитися на славу Божу. Починаючи з 19 грудня 2002 року, в Колках залунала молитва рідною мовою – почала жити парафія Київського Патріархату. Тимчасовий храм у приміщенні колишнього дитячого садочку, особливо теплі перші Служби у холодну зиму, перші спроби церковного хору, перші діти у недільній школі...

Тож минулої неділі, 16 серпня, маневицький декан і настоятель колківської парафії протоієрей Андрій Закидальський, багато інших мешканців селища зустрічали архіпастиря з особливим трепетом. Величі першого для громади архієрейського Богослужіння сприяло численне духовенство. З владикою служили: луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук, цуманський – протоієрей Тарас Манелюк, любешівський – протоієрей Юрій Устимчук, намісник Замкового Свято-Архангельського монастиря, що в Луцьку, ігумен Святополк (Канюка), інші священики – не тільки місцеві, а й із Рівенської, Тернопільської, Львівської та Житомирської єпархій.

У проповіді високопреосвященний сказав: «Людська душа потребує єднання з Богом. Ваші бажання утвердили вас у думці збудувати цей храм. І ваші серця підказали, що він буде саме тут, народженим із любові до нашої України, до рідної землі. Тож за молитвами вірних нехай ця церква буде наповнена благодаттю Святого Духа. І мир в Україні буде, і Церква буде єдина, і все буде за нашими молитвами».

Освячення Божого дому стало великим духовним святом для усіх парафіян. Микола Васага отримав з рук митрополита Михаїла медаль єпархії як найбільший жертводавець, іншим достойникам вручено благословенні грамоти.

Радість торжества зокрема розділили голова райдержадміністрації Андрій Линдюк та голова райради Людмила Веремчук.

Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо