Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Відеотека

Думали, владика не вміє?

Учора митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у передвеликодньому заході «Пасхальне деревце» в камінній залі Волинської православної богословської академії. Його влаштував відділ організації благодійності та соціального служіння єпархії (завідувач Валерія Лесюк) за підтримки Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор Ліна Галан). Мета заходу – показати дітям із сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, красу духовного та культурного світосприйняття через писанкарство.

Майстер-клас із цього мистецтва провела викладач Луцької дитячої художньої школи Світлана Діхтярук. Вона ознайомила з волинським орнаментом, якому притаманні яскраві кольори на чорному та червоному тлі. У візерунках переважають безкінечник, хрест, драбинки, сіточки, ружі, солярні знаки.

Діти з владикою разом розписували яєчка, у невимушеній обстановці розпитували архієрея про все: навчання у школі, улюблені предмети, захоплення, чи розмальовував колись писанки, про свято Пасхи та багато іншого. Архієрей охоче відповідав на запитання. Таке ставлення зблизило всіх.

Потому митрополит подарував кожній дитині дитячий молитовник і запросив до солодкого столу, а дорослим добровольцям заходу, – по збірці православних творів Т. Шевченка «Серцем нелукавим» (обидва видання побачили світ у єпархіальному видавництві «Ключі»).

Найперше ми повинні пам’ятати про те, щоб приділити людині увагу, сказати тепле слово, підтримати духовно, зазначив наостанок владика. Ці діти сьогодні отримали часточку добра, яке хай не сьогодні, пізніше, згадають і подарують так само комусь із ближніх своїх.

А перед самим Великоднем ці писанки прикрашатимуть живе деревце, що росте біля управління єпархії. До «писанкових листочків» долучаться й витвори тих, хто відвідує Центр християнського виховання дітей і молоді.

Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо