Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Аудіо

У сумну дорогу (додано відео, аудіо)

27 травня 2014 р. Прощання із загиблими воїнами на Театральному майдані Луцька. Світлина Леоніда Максимова

27 травня в кафедральному соборі Святої Трійці відправили чин похорону Дмитра Йовзика, Володимира Зарадюка та Віталія Махновця – воїнів, загиблих від рук терористів під Волновахою Донецької області. Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Владика виголосив емоційне слово, в якому, зокрема, наголосив: «Це наш з вами біль. Усіх. Не тільки цих сімей... Бо вони загинули за нашу Батьківщину Україну. Здається – в мирний час. І від кого? Від наших „братів“... „Братський“ наш народ – вони сьогодні вбивають нас. І треба відкрити очі і сказати собі правду: загинули від рук проросійських сепаратистів».

За словами архіпастиря, якщо будемо говорити собі правду – будемо йти вперед. А будемо себе обманювати – кожен раз урок цей повторюватиметься.

«Мені самому вчора серце стиснулось, коли я побачив священнослужителя Української Православної Церкви Московського Патріархату, який очолював сепаратистів – убивати наших воїнів!.. А ми кажем: яка різниця, в який храм ходити? Є різниця! Бог один – правда різна! В нас правда – українська! У них – інша „правда“... Давайте правду собі говорити! Інакше будемо плакати, хоронити, плакати, хоронити, поки не навчимося... Тому я прошу в Бога, щоб це були останні похорони, не було більше жертв».

З високопреосвященним служили декан протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство собору. Молилися голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт, луцький міський голова Микола Романюк, багато силовиків, представників громадськості.