Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Капеланська служба

«Пийте з НЕЇ всі...»

2 серпня 2008 р.

Протоієрей Віктор Михалевич«Анонімні алкоголіки» (АА) – це світова спільнота, що гуртує тих, хто бажає позбутися залежності від спиртного чи вже позбувся її та хоче спілкуватися з друзями по колишньому нещастю. Ця організація співпрацює з багатьма релігійними інституціями.

Нещодавно в Луцьку відбувся міжнародний форум АА, присвячений 19-й річниці заснування Товариства анонімних алкоголіків у нашому місті. На нього з’їхалися одужалі від алкоголізму з Німеччини, Естонії, Польщі, США, Росії та інших країн. Як і торік, у його роботі з благословіння єпископа Луцького і Волинського Михаїла взяв участь протоієрей Віктор Михалевич, капелан інституту ім. В. Липинського МАУП. Він звернувся з привітанням до членів Форуму і закликав «Анонімних алкоголіків» до дальшої співпраці з Православною Церквою.

02 серпня 2008 р.
НЕ ЗАБУТИ ПОДЯКУВАТИ

4 липня 2008 р.

Єпископ Михаїл відправляє молебень для випускників. Світлина прот. Віталія СобкаМинулого тижня випускники середніх навчальних закладів Луцька, отримавши атестати, перш ніж сісти за бенкетні столи, поспішали до кафедрального Троїцького собору. Другий рік тут у цю пору священнослужителі провадять молебень за тих, хто закінчує школу. Але торік не всі навчальні заклади цього типу були охоплені, та й чимало молодих людей і їхніх батьків так і не наважилися переступити поріг церкви й залишилися по той бік брами. Цього ж року подальшими стараннями старшого капелана єпархії протоієрея Олександра Безкоровайного становище цілком змінилося: до собору пливла повновода ріка святково вбраних юнаків і юнок та їхніх тат і мам.

Соборне духовенство відправляло молебні один за одним. А надвечір подячну молитву очолив єпископ Луцький і Волинський Михаїл. Під склепіннями храму врочисто лунало...

04 липня 2008 р.
МІЦНІЄ СПІВПРАЦЯ

2 липня 2008 р.

Єпископ Михаїл та начальник головного управління МНС у Волинській області полковник Володимир Грушовінчук підписали угоду про співпрацю. Світлина прот. Віталія СобкаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл та начальник головного управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій у Волинській області полковник Володимир Грушовінчук підписали безстрокову угоду про духовну опіку над управлінням. Згідно з нею, Церква призначає священика, який духовно окормлює МНС-ників, а управління сприятиме йому в цьому. Із нагоди підписання документа владика, декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Володимир Подолець, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний та інші священнослужителі відправили молебень.

«Ваше завдання, – сказав на церемонії преосвященнійший, – запобігати природним і техногенним нещастям, ліквідовувати їхні наслідки, наше – запобігати гріхам, лікувати їх рани. Якщо завдання часто близькі, то й працювати треба спільно»...

02 липня 2008 р.
ЛІКАРІ ДУХОВНІ – У ЛІКАРІВ ТІЛЕСНИХ
(оновлено)

14 червня 2008 р.

З нагоди Дня медичного працівника, що відзначатиметься незабаром, духовенство єпархії взяло участь у таких заходах.

У Палаці учнівської молоді в урочистих зборах обласної клінічної лікарні взяли участь єпископ Луцький і Волинський Михаїл, декан Троїцького кафедрального собору протоієрей Володимир Подолець, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, капелан лікарні священик Назар Бабій та інші священнослужителі. Владика виступив із архіпастирським словом і нагородив благословенними грамотами таких медичних працівників: завідувачів відділень Павла Гашишина, Степана Бобрика, Миколу Герука, Дмитра Струка, головну медичну сестру Галину Кузьмінську, завідувачку обласного...

14 червня 2008 р.
БЛАГОСЛОВЕННЯ ПРИКОРДОННИКАМ

27 травня 2008 р.

Нещодавно єпископ Луцький і Волинський Михаїл взяв участь в урочистому відкритті відділу прикордонної служби «Ягодин» у с. Рівне Любомльського деканату (новий підрозділ Державної прикордонної служби України). Вітаючи присутніх, серед яких були високопосадовці різних рівнів, очільники області, він побажав прикордонникам Божого благословення на добру службу.

Кілька днів по тому канцлер протоієрей Микола Цап і страший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний на запрошення командування та особового складу Луцького прикордонного загону побували на урочистому зібранні з нагоди...

27 травня 2008 р.
ЮВІЛЕЙ УНІВЕРСИТЕТУ

26 травня 2008 р.

Волинський національний університет імені Лесі Українки (ВНУ) відзначив 15-річчя з часу надання йому статусу університету. То був перший виш на Волині: створений 1940 року як учительський інститут, по війні він був реорганізований у педагогічний інститут (один з найкращих у колишньому СРСР), 1993-го став університетом, торік же одержав звання національного.

На урочистому засіданні вченої ради, що відбулась в обласному академічному муздрамтеатрі, першому слово було надано єпископові Луцькому і Волинському Михаїлові, який благословив це зібрання, наголошуючи в промові, що вища освіта в...

26 травня 2008 р.
ЮВІЛЕЙ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА

14 травня 2008 р.

Волинська організація Товариства Червоного Хреста України відзначила 90-річчя цієї організації. На урочисті збори в обласну раду з цієї нагоди було запрошено єпископа Луцького і Волинського Михаїла та старшого капелана єпархії протоієрея Олександра Безкоровайного. Владика виступив із привітанням і вручив благословенні грамоти голові обласної організації Валентині Пришко, її заступниці Ользі Люшук.

14 травня 2008 р.
ОСВЯЧЕНО БІБЛІОТЕКУ

11 квітня 2008 р.

Старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний і капелан Волинського інституту ім. В. Липинського МАУП священик Віктор Михалевич освятили бібліотеку Інституту розвитку людини університету «Україна» й подарували їй Біблію українською мовою у виданні Київського Патріархату. Були присутні ректор Роман Карпюк, проректори, викладачі, студенти.

11 квітня 2008 р.
У КАПЕЛАНА БАГАТО РОБОТИ

21 березня 2008 р.

У капелана багато роботи. Світлина Леоніда МаксимоваВолинський національний університет імені Лесі Українки – інтелектуальний центр нашого краю. Відколи тут утворилась громада Київського Патріархату і розпочато роботи щодо зведення храму Святої Софії – Премудрості Божої, у ВНУ з новою силою запульсувало і духовне життя.

Нещодавно капелан ВНУ ім. Лесі Українки протоієрей Михайло Бучак взяв участь у Форумі інтелігенції Волині (Громадських слуханнях проекту Концепції гуманітарного розвитку країни), що відбувся у цьому виші. У виступі душпастир наголосив, що розвиток України в гуманітарному плані не можливий без якнайширшого використання багатющого досвіду Християнства. Тим часом християнські цінності майже відсутні, наприклад, у шкільних підручниках, зокрема з історії. Тож вельмишановним науковцям є над чим працювати...

25 березня 2008 р.
ЗАДЛЯ ДУХОВНОСТІ СТУДЕНТІВ

29 лютого 2008 р.

Єпископ Михаїл обговорює напрямки співпраці з І. Корчуком, директором технікуму. Світлина прот. Віталія СобкаДуховна консисторія розширяє капеланське служіння. Днями укладено угоду між управлінням єпархії та Волинським технікумом Національного університету харчових технологій. Згідно з цим документом, Київський Патріархат духовно опікуватиметься навчальним закладом: новопризначений капелан - священик Василь Клочак, настоятель луцької Хрестовоздвиженської парафії, - здійснюватиме служіння, братиме участь у виховних заходах, проводитиме лекції, обговорення на релігійну тематику тощо. Договір підписали єпископ Луцький і Волинський Михаїл та директор технікуму І. Корчук. При цьому були присутні старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний та о. Василь Клочак.

29 лютого 2008 р.
141-150  151-160  161-170  171-180  181-190  191-200  201-210  211-220  221-230  231-239
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо