Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Міжконфесійні контакти

НЕ ДАТА, А ПОДІЯ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл привітав із Різдвом Христовим усіх, хто святкує це одне з найбільших свят 25 грудня. Цього дня на запрошення римсько-католицького єпископа Маркіяна Трофим’яка владика побував на урочистому Богослужінні в соборі Апостолів Петра й Павла. Звертаючись до присутніх із вітальним словом, архієрей підкреслив, що відзначення Різдва Сина Божого – святкування не дати, а події. Це важливо розуміти християнам, які відзначають народження Месії і сьогодні, і 7 січня.

25 грудня 2009 р.
Під час різдвяного благодійного телерадіомарафону «Бог багатий милосердям» збиратимуть кошти для дітей-сиріт
ЯК ЗАВЖДИ – «БОГ БАГАТИЙ МИЛОСЕРДЯМ»

Голова Інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко взяв участь у черговому засіданні робочої групи Волинської ради Церков (ВРЦ), що діє при облдержадміністрації. Учасники остаточно узгодили порядок проведення Різдвяного благодійного телерадіомарафону «Бог багатий милосердям» на початку наступного року. Отож, марафон відбудеться 12 січня, трансляція обласної телерадіокомпанії – 8.00–18.00.

Як і минулими роками, під час доброчинної акції в прямому ефірі лунатимуть колядки, святкові піснеспіви творчих колективів різних конфесій, щоб залучати пожертви для дітей-сиріт.

За жеребом хори нашої Церкви виступатимуть першими. 8.30–9.40 – час, визначений для колективів Київського Патріархату. Тож архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, який щороку бере активну участь у телерадіомарафоні, закликає священнослужителів і вірних підтримати нашу Церкву в її благодіянні: прибути на 8-му годину ранку в обласний академічний муздрамтеатр ім. Т. Шевченка (звідси проводитимуть трансляцію марафону) та складати пожертви для знедоленої малечі...

18 грудня 2009 р.
ВИСТУП У ХОЛМІ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл побував в Інституті ім. Яна Янського, що в м. Холм (Польща). Цей заклад співпрацює з Волинським інститутом ім. В’ячеслава Липинського МАУП. На наукову конференцію «Теократичність буття світу» було запрошено представників Православної, Римо- і Греко-Католицької Церков. Владика виступив із доповіддю «Громадянська релігія, нація, держава», поспілкувався з місцевим духовенством.

24 червня 2009 р.
Молебень під час антиабортної акції «Збережи і захисти життя дитини». Світлина прот. Віталія Собка
АБОРТИ ТРЕБА ЗАБОРОНИТИ!

Учора, в Міжнародний день захисту дітей, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, духовенство кафедрального собору Святої Трійці були учасниками заходів, спрямованих на законодавчу заборону абортів в Україні. У нижньому храмі собору владика взяв участь у прес-конференції, яку провела голова громадської організації «Християнський рух за життя» Антоніна Євтодюк, а пізніше на Театральному майдані Луцька очолив молебень під час протиабортної акції «Збережи і захисти життя дитини». Разом із священнослужителями нашої Церкви молились римсько-католицький єпископ Маркіян Трофим’як і греко-католицький священик о. Роман Бегей. На заході були присутні й представники УПЦ МП та протестантських спільнот, адже співорганізатором акції виступила Волинська рада Церков.

02 червня 2009 р.
ПРОТИ СНІДУ, АЛЕ ПО-ХРИСТИЯНСЬКИ

Сьогодні на черговому засіданні Волинської ради Церков (ВРЦ) виступив представник Київського Патріархату протоієрей Віталій Собко. Він нагадав учасникам зібрання, що недавно було відзначено Всесвітній день пам’яті людей, які померли від СНІДу, проводилися різноманітні акції, спрямовані на боротьбу зі страшною хворобою. «Готуючись до засідання ВРЦ, – зазначив священик, – ми переглянули оголошення та повідомлення про заходи, розміщені в провідних інтернет-виданнях Волині. Ось кілька цитат: „Заповнивши анкету, в аптечному пункті можна буде отримати безкоштовно шприц, презерватив та серветки“; „На Театральному майдані Луцька волонтери безкоштовно роздаватимуть презервативи та листівки з буклетами, у яких пропагують безпечний та здоровий секс“; „Фонд Олени Франчук АНТИСНІД випустив новий соціальний відеоролик під назвою «Презерватив – твоя ґумова броня!» Представники фонду кажуть, що мета...

26 травня 2009 р.
ЗАСІДАННЯ ВОЛИНСЬКОЇ РАДИ ЦЕРКОВ

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося чергове засідання Волинської ради Церков (ВРЦ) за участю представників релігійних організацій, голови адміністрації Миколи Романюка, радника голови облради Володимира Банади, начальників управлінь облдержадміністрації, представників громадськості та ЗМІ. З благословення архієпископа Луцького і Волинського Михаїла нашу Церкву представляв прес-секретар єпархії протоієрей Віталій Собко.

На зібранні було порушено низку важливих питань і прийнято відповідні рішення. Зокрема, ВРЦ вирішила знову надіслати звернення до органів влади щодо заборони абортів в Україні. Цього разу – до робочої групи Міністерства охорони здоров’я з розробки та...

26 травня 2009 р.
Світлина з сайта Volynnews.com
ВАЖЛИВІ ПРОЕКТИ

12 травня архієпископ Луцький і Волинський Михаїл побував на урочистостях у Національному університеті ім. Лесі Українки (ВНУ) з нагоди підписання угоди про співпрацю між цим закладом і Люблінським католицьким університетом ім. Папи Йоана-Павла ІІ, а також інавгурації Інституту церковних досліджень, який на базі ВНУ вивчатиме й популяризуватиме історичну спадщину Католицької та інших Церков на території України.

У виступі владика наголосив, що українці й поляки доросли до взаєморозуміння, до співпраці. Тож треба єднатися на засадах християнської любові навколо того, що є спільним для обох народів, а що роз’єднує – консервувати чи залишати минулому. «Мені приємно констатувати, що, спілкуючись із римсько-католицьким єпископом Маркіяном Трофим’яком, ми не маємо різниці у баченні майбутнього», – зазначив владика Михаїл, наводячи це як приклад приязних стосунків для українців і поляків.

14 травня 2009 р.
ПІДСУМКИ МАРАФОНУ

27 березня 2009 р.

Учора в обласній державній адміністрації відбулося засідання Волинської ради Церков, на якому підбили підсумки цьогорічного Різдвяного благодійного телерадіомарафону «Бог багатий милосердям». З благословення архієпископа Михаїла нашу Церкву представляв прес-секретар єпархії протоієрей Віталій Собко. Окрім очільників і представників християнських конфесій на Волині, у зібранні взяли участь голова облради Анатолій Грицюк, заступник голови облдержадміністрації Святослав Кравчук, голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Пришко, представники громадськості та ЗМІ...

27 березня 2009 р.
ІЗ РЕГЛАМЕНТОМ ЧИ БЕЗ?

17 грудня 2008 р.

 Волинська рада Церков досі працює без регламенту – документа, який мав би регулювати процедурні й організаційні питання її діяльності, не прописані Положенням про неї. І хоча досвід переконливо показує, що без регламенту ВРЦ не здатна нормально діяти, – зусилля щодо створення документа є досі безплідними.

На цьому наголосив представник нашої Церкви у цій раді протоієрей Віталій Собко під час чергового її засідання, запропонувавши затвердити висунутий Київським Патріархатом проект як Тимчасовий регламент ВРЦ, доручивши робочій групі доопрацьовувати його. Втім, ця група могла б створити новий варіант установчого документа – Положення про ВРЦ...

17 грудня 2008 р.
ЯК СВЯТКУВАТИ НЕДІЛЮ?

17 грудня 2008 р.

На черговому засіданні Волинської ради Церков (ВРЦ) 15 грудня представник нашої Церкви протоієрей Віталій Собко виступив із низкою ініціатив. Зокрема, він нагадав учасникам, що 23 грудня 2005 року більшість Церков, які входять до ВРЦ, прийняла Звернення щодо святкування неділі. В ньому наголошувалося, що кожен християнин, згідно з Законом Божим, зобов’язаний належно відзначати День Господній. Але багато охрещених волинян забули четверту Божу заповідь, тому в наших містах і селах у неділю на повну силу працюють ринки і торгові центри, школярі й студенти в неділю беруть участь в олімпіадах, складають екзамени тощо. Ті ж, хто не забув священного обов’язку і хотів би в неділю піти до церкви, – не можуть, бо роботодавці змушують їх працювати. Звернення Церков фактично проігноровано тими, від кого залежить...

17 грудня 2008 р.
41-50  51-60  61-70  71-80  81-90  91-100  101-110  111-120  121-130  131-136
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо