Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Нововолинський деканат

СЛУЖИТИ ЛЮДИНІ

18 листопада 2008 р.

Нововолинський декан протоієрей Стефан Фульмес. Світлина Сергія ДубинкиСьогодні нововолинський декан протоієрей Стефан Фульмес на запрошення голови шахтарського міста Віктора Сапожникова взяв участь в урочистому представленні нового підрозділу міської ради – муніципальної поліції. Благословляючи добрий почин, о. Стефан закликав дружинників у своїй діяльності керуватися Божественними заповідями. Важливо, – підкреслив священнослужитель, – щоб у цій службі було розуміння: після гріхопадіння людина схильна помилятись. Утім, вона завжди залишається творінням Божим, людиною, якій потрібно співчувати.

18 листопада 2008 р.
ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ

19 вересня 2008 р.

Протоієрей Володимир Богдадюк. Світлина Алли ЛісовоїСьогодні настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці в Нововолинську протоієрей Володимир Богдадюк унаслідок важкої хвороби відійшов із цього світу до вічності.

Слуга Божий Володимир народився 24 червня 1956 року в с. Туропин Турійського району Волинської області. Навчався в нововолинському гірничому технікумі, в 1981-му закінчив Московську духовну семінарію. Висвячений на диякона та пресвітера архієпископом Даміаном 1982 року. Душпастирював у Волинсько-Ровенській і Львівсько-Дрогобицькій єпархіях РПЦ, а з часу постання Київського Патріархату служив у Покровській церкві в Нововолинську. У 1994 році нагороджений хрестом з прикрасами, у 1995-му – митрою. Окрім цих відзнак, усюди священик був оточений людською вдячністю за працю на ниві Божій.

Єпископ Луцький і Волинський Михаїл, Волинська духовна консисторія висловлюють сум родині покійного, парафіянам і просить усіх молитися за отця Володимира, аби Всевишній оселив його «там, де праведні спочивають».

19 вересня 2008 р.
ВІСТІ З НОВОВОЛИНСЬКА

8 вересня 2008 р.

Нещодавно, коли нововолинські вуглярі відзначали День шахтаря, до місцевого собору Святого Духа прийшли представники цієї професії, щоб помолитися за своїх трагічно загиблих побратимів-гірників. Декан протоієрей Стефан Фульмес відслужив панахиду й звернувся до вірян із проповіддю про минущість цього світу і необхідність пильнувати свою душу для вічності. Адже трагічний випадок за Божим попустом може обірвати наше земне життя будь-якої хвилини. Священик наголосив і на потребі молитися за тих, хто загинув, аби Господь оселив їх «там, де праведні спочивають»...

08 вересня 2008 р.
СТАРТУВАВ НАВЧАЛЬНИЙ РІК

3 вересня 2008 р.

Волинська духовна семінарія розпочала навчальний рік. Світлина прот. Віталія СобкаЦими днями в багатьох навчальних закладах Луцька й області побували священнослужителі нашої єпархії з нагоди початку навчального року та Дня знань.

30 серпня єпископ Луцький і Волинський Михаїл, декан кафедрального Троїцького собору протоієрей Володимир Подолець та інші соборні священнослужителі побували в Інституті економіки і менеджменту, 31 серпня – у Волинському національному університеті імені Лесі Українки, 1 вересня – в Інституті імені В. Липинського МАУП. Усюди вони відправляли спеціальний молебень і всюди владика звертався до учасників свята з архіпастирським словом. Зокрема, в останньому виші преосвященний сказав: «Тут ви навчатиметесь матеріалістичної науки, але твердо пам’ятайте: є дещо вище за матерію – сфера духу, сфера нашої незнищенної душі, і за душу маєте пильнувати найперше». Також єпископ...

03 вересня 2008 р.
У НОВОВОЛИНСЬКУ БУДЕ НОВИЙ ХРАМ

5 червня 2008 р.

Днями єпископ Луцький і Волинський Михаїл побував у Нововолинську й освятив пам’ятну капсулу, яку було закладено у фундамент майбутньої церкви Воздвиження хреста Господнього. З владикою співслужили декан протоієрей Стефан Фульмес, настоятель парафії священик Віталій Голян та місцеве духовенство. Преосвященний привітав присутніх зі святом і сказав проповідь про значення храму в житті громади.

05 червня 2008 р.
ЦІКАВА СПРОБА

21 березня 2008 р.

«Євангельська енциклопедія» прот. Станіслава ГалайкаУ бібліотеці-філіалі № 3 Нововолинська відбулася презентація книги «Євангельська енциклопедія» протоієрея Станіслава Галайка – настоятеля місцевої церкви Винесення чесних древ хреста Господнього. На захід прибули керівники установ, депутати міської і селищної рад, учителі, парафіяни цього храму, всі, кому не байдуже Боже Слово. Серед запрошених – священнослужителі Нововолинського деканату, голова та керуюча справами селищної ради. Як повідомила єпархіальній прес-службі завідувачка бібліотеки Л. Боратинець, учасники представлення сказали чимало теплих слів про автора книги та наголосили на позитивних рисах цього видання. Звучали духовні піснеспіви у виконанні церковного хору та учасників художньої самодіяльності селищного будинку культури під керівництвом Олени Бондарук.

21 березня 2008 р.
ЧИЇМИ УСТАМИ ГЛАГОЛИТЬ ІСТИНА

22 листопада 2007 р.

Храм Архістратига Михаїла в Нововолинську. Світлина з архіву священика Олексія ГольчукаУчора, у день Архістратига Михаїла та інших безплотних сил небесних, у Нововолинську в Михайлівській церкві на 15-му мікрорайоні були храмові урочистості. Божественну Літургію служили декан протоієрей Стефан Фульмес, протоієрей Михайло Нідзельський, священнослужителі місцевого й Володимирського деканатів. Із Луцька приїхали вихованки Волинської духовної семінарії на чолі з завідувачкою регентського відділення Валентиною Нідзельською, які славили Бога своїм мистецтвом (особливо припало всім до вподоби соло Ірини Король).

Хоча цей храм на колишньому пустирі невеликий (поряд будують більший), парафіяльне життя тут пульсує. Гарно співає місцевий хор (регент Алла Пущало), а учні недільної школи, якою керує паніматка Ольга, підготували таку задушевну програму про дев’ять...

22 листопада 2007 р.
НАЧЕ АНГЕЛИ-ОХОРОНЦІ...
(оновлено 22 червня)

16 червня 2007 р.

Єпископ Михаїл вітає працівників обласної лікарні. Світлина прот. Вітлаія СобкаНещодавно українська спільнота відзначала День медичного працівника. У святкових зборах колективу обласної клінічної лікарні взяли участь єпископ Луцький і Волинський Михаїл, капелан цього лікувального закладу священик Назар Бабій, інші священнослужителі, архієрейський хор «Оранта». У вітальному слові владика, порівнявши медиків із ангелами-охоронцями, які дають змогу довше радіти Божим даром земного життя, закликав на них Господнє благословення.

Того ж дня в актовому залі обласної дитячої лікарні відправили Божественну Літургію старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, капелан закладу священик Юрій Крохмаль-Брилевський та інші священнослужителі...

22 червня 2007 р.
НЕ ЗАБУЛИ СПОМ’ЯНУТИ

25 травня 2007 р.

У річницю перепоховання праху Тараса Шевченка в Україні, біля монумента Кобзареві в центрі Луцька старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний відслужив панахиду. З ним за упокій раба Божого Тарасія молилися голова облради Анатолій Грицюк, представники облдержадміністрації і Луцької міської ради, численні віряни. Незадовго до цього отець Олександр на запрошення керівництва Волинського краєзнавчого музею побував на відкритті фотовиставки творів Руслана Теліпського «Монументальна шевченкіана»...

25 травня 2007 р.
«СКАЖІТЬ ГОРАМ – ЗРУШТЕСЯ!..»

23 травня 2007 р.

Храм Винесення чесних древ хреста Господнього у Жовтневому Нововолинського деканату. Світлина Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл здійснив архіпастирський візит у селище Жовтневе Нововолинського деканату. Це супутник молодого міста шахтарів Нововолинська. Десять років тому індустріальний пейзаж селища, у якому переважають терикони, скрасив православний храм Винесення чесних древ хреста Господнього. Тож у проповіді під час Божественної Літургії владика наголосив на тому, що зводили церкву з наміром наповнити її ревними молитвами, і цей дух потрібно постійно підтримувати, хоч кожен із нас має на житєвому шляху безліч перешкод і гору проблем. «Сила ж християнина – у його вірі, тож якщо житимете за Євангелієм, ви, як написано в Святому Письмі, скажете цим горам: зруштеся – і вони зрушаться. Головне – правильно вірити і щиро молитися за те, що вам справді необхідно». З архієреєм співслужили нововолинський декан протоієрей Стефан...

23 травня 2007 р.
1-10  11-20  21-30  31-40  41-50  51-60  61-70  71-80  81-87
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо