Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Послання

Різдво Христове
Різдвяне послання митрополита Луцького і Волинського Михаїла

«З нами Бог, розумійте, народи, і покоряйтесь, бо з нами Бог». Цю величну пісню пророка Ісаї співає сьогодні Церква, урочисто святкуючи прихід на землю Сина Божого...

06 січня 2015 р.
Пасхальне послання митрополита Луцького і Волинського Михаїла
Пасхальне послання митрополита Луцького і Волинського Михаїла

Я є воскресіння і життя; хто вірує в Мене, якщо і помре, оживе…

11 квітня 2014 р.
Різдво Христове
Різдвяне послання митрополита Луцького і Волинського Михаїла

«Христос рождається – славіте! Христос із неба – зустрічайте! Христос на землі – величайте!..»

24 грудня 2013 р.
Пасхальне послання митрополита Луцького і Волинського Михаїла
Пасхальне послання митрополита Луцького і Волинського Михаїла

Воскресіння Твоє, Христе Спасе, ангели оспівують на небесах, і нас на землі сподоби чистим серцем Тебе славити...

25 квітня 2013 р.
РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ
високопреосвященнійшого Михаїла, митрополита Луцького і Волинського, боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним Волинської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату

«...Я благовіщу вам радість велику, яка буде всім людям. Бо нині у місті Давидовому народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь...»

02 січня 2013 р.
Преподобний Андрій Рубльов. Старозаповітна Трійця
СЛОВО НА ДЕНЬ СВЯТОЇ ТРІЙЦІ
архієпископа Луцького і Волинського Михаїла

«Ми бачили світло істинне, ми прийняли Духа Небесного, ми знайшли віру істинну, нероздільній Трійці поклоняємося. Вона бо спасла нас» (Стихира Вечірні П’ятдесятниці).

Величний день Пасхи продовжується й завершується не менш світлим і великим святом Святої П’ятдесятниці. Поруч із Різдвом Христовим і Воскресінням воно належить до найбільших свят нашого церковного року. Зішестя Святого Духа – це неначе вінець і печать на ділі спасіння людського роду, що його довершив Син Божий. У дні П’ятдесятниці Сам Святий Дух помазує апостолів на проповідників Христового Благовістя, народжується і починає діяти Христова Церква. Дух її веде, просвічує й оберігає на дорозі правди. Зміст богослужінь сповнений радості і прославлення Святого Духа і Святої Трійці.

Про Святий Дух, Третю Особу Пресвятої Трійці, майже нічого не знали в Старому Завіті. Лише такі великі праведники, як Ной, Авраам, Ісаак, Яків, подібні псалмоспівцю Давиду, відчували в своїх серцях дихання...

20 травня 2010 р.
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо