Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Цуманський деканат

НЕ ЗАБУВАТИ ГЕРОЇВ

14 жовтня, на Покрову Пресвятої Богородиці і в день 69-ї річниці утворення Української повстанської армії, у лісі поблизу селища Цумань декан протоієрей Тарас Манелюк освятив пам’ятний знак на місці поховання двох воїнів УПА, що загинули 1947 року, і відправив панахиду. До молитви долучилися голова райдержадміністрації Леонтій Кричкевич, селищний голова Олександр Кобилан, представники громадськості, ЗМІ, місцеві мешканці.

У проповіді о. Тарас зазначив, що лише через прощення і примирення один з одним ми можемо розбудувати незалежну Україну. Тому в молитвах повинні згадувати всіх тих, хто віддав своє життя за волю Вітчизни...

21 жовтня 2011 р.
Храм Апостолів Петра й Павла в с. Домашів Цуманського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії
ЗАЧИСЛИТЬСЯ ЗА ПРАВЕДНІСТЬ

Днями архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив два новозбудовані Петро-Павлівські храми.

11 липня владика побував у селі Домашів Цуманського деканату. Божий дім тут споруджено вперше за історію цього невеликого поселення (90 дворів, близько 200 жителів) усього за три роки. У цьому дуже допомогли меценати, зокрема виходець із Домашева голова обласної ради Анатолій Грицюк. Він і луцький міський голова Богдан Шиба були й цього дня серед молільників і жертводавців. Разом з усім церковним народом підносили молитви до Господа голова Ківерецької райдержадміністрації Леонтій Кричкевич, місцеве керівництво. Першу Літургію в новому храмі відправили архієрей, декан протоієрей Тарас Манелюк, настоятель священик Сергій Паладовський, інше духовенство. Усіх приємно здивував високий рівень новоствореного хору...

Хресний хід у Києві. Світлина прот. Віталія Собка
ТОРЖЕСТВО КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

28 липня – день рівноапостольного великого князя Володимира і свято Хрещення Руси-України.

У Патріаршому Володимирському соборі відправили Божественну Літургію, після якої відбувся велелюдний хресний хід до Володимирської гірки, де височить пам’ятник хрестителю нашого народу. На чолі з Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом урочиста хода усіх єпископів, близько 1500 священиків, дияконів і 15 тисяч мирян Української Церкви (дані сайта Cerkva.info) пройшла бульваром Шевченка, вулицею Володимирською, повз стіни Софії Київської та Золотоверхої Михайлівської обителі. Протяжністю, кількістю учасників хресний хід перевершив усі попередні церковні заходи в столиці. Під монументом рівноапостольному Володимирові було звершено молебень...

30 липня 2009 р.
Храмове свято в Цумані. Світлина Сергія Нарольського
МИ ВСІ – ПРЕДТЕЧІ

Багато осіб прославила Христова Церква, багато імен у церковному календарі. Та це переважно дати смерті, знайдення і перенесення мощей і т. ін. А народження – Різдво – відзначаємо лише трьох осіб священної історії: Ісуса Христа, Богородиці та Йоана Предтечі, або ж Йоана Хрестителя.

Сьогодні, на Різдво цього великого пророка, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл розділив радість престольного свята з парафіянами селища Цумань. Предтечинська церква – головний храм Цуманського деканату. Його настоятель декан протоієрей Тарас Манелюк та інші священики благочиння співслужили з владикою під час Божественної Літургії. На Відправі високопреосвященний виголосив велику проповідь.

«Ми всі – свого роду Предтечі, – сказав архієрей. – Бо ми несем у мирське життя головну ідею Християнства – любов. Якщо православний сповнений любові – до рідних, до сусідів, колег, до знайомих і незнайомих, – то про такого скажуть: це справжній православний. І так він може...

07 липня 2009 р.
ТЕ, ЩО СТУКАЄ В СЕРЦЯ

У День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в України в центрі містечка Цумань декан протоієрей Тарас Манелюк з іншими священнослужителями відправив панахиду по убієнних на тому місці в 1943 році українцях і євреях. Цей масовий розстріл загарбниками мирних жителів іменують цуманською трагедією. Точна кількість загиблих невідома, можна лише стверджувати, що тут було вбито понад сто сімей. Отець Тарас промовив до присутніх, зазначаючи, що єдність політичної нації – це запорука того, що в країні пануватиме мир і братолюбство, а воєнні трагедії не повторяться вже ніколи.

На панахиді був присутній священик Московського Патріархату. Разом з усіма молився голова селищної ради Олександр Кобилан.

24 червня 2009 р.
ОСВЯЧЕНО МУЗЕЙ

17 жовтня 2008 р.

Музей волинського лісу в урочищі Лопатень Ківерецького району. Світлина з сайта Voladm.gov.uaСьогодні цуманський декан протоієрей Тарас Манелюк освятив новостворений Музей волинського лісу в урочищі Лопатень Ківерецького району, що на парафії с. Сильно, і виголосив пастирське слово.

17 жовтня 2008 р.
ЛЮБОВ – ЯВИЩЕ ДУХОВНЕ

10 жовтня 2008 р.

Храм Апостола Йоана Богослова в с. Сильно Цуманського деканату. Світлина Данила ЗінкевичаУчора Православна Церква особливим чином згадувала святого апостола і євангеліста Йоана Богослова. По-особливому святочно у цей день було в с. Сильно Цуманського деканату, де місцева церква названа на честь апостола. Розділив радість храмового свята з місцевими жителями і єпископ Луцький і Волинський Михаїл, очоливши празник. Вітаючи численних молільників, владика згадав про св. Йоана і нагадав, що він є апостолом любові, який чи не найбільше у своїх посланнях гворить про це високе почуття. «У наш час, – зауважив архієрей, – ми також багато чуємо про любов. Але, на жаль, дуже часто визначаємо її як щось земне, природне і дуже примітивне, а то й фізіологічне поняття. Однак дуже рідко відносимо любов до духовних явищ. Тому маємо згадати сьогодні одну із заповідей, яка вчить нас любити Бога і ближнього свого, як самого себе»...

10 жовтня 2008 р.
БУТИ СИЛЬНИМИ ДУХОМ

12 листопада 2007 р.

Під час панахиди перед пам’ятником у с. Клубочин Цуманського деканату. Світлина Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл здійснив архіпастирську поїздку до парафії Почаївської ікони Божої Матері в с. Клубочин Цуманського деканату з сумної нагоди – 65-річчя знищення села німецькими загарбниками. Ще з радянських часів на братській могилі загиблих зведено пам’ятник, а поруч височіє хрест – місце, де клубочинці зводитимуть каплицю. На цьому скорботному місці владика відслужив панахиду по безневинно убієнних.

Перед цим заупокійним Богослужінням архієрей відправив Божественну Літургію у церкві Апостола Йоана Богослова в сусідньому с. Сильно, до якого клубочинська громада поки що є приписною. З ним співслужили декан протоієрей Тарас Манелюк, настоятель священик Петро Герасимук та інші священнослужителі. У проповіді преосвященний сказав: «Пам’ятаючи тих наших рідних і близьких, котрі відійшли у вічність, мусимо постійно мати на увазі, що мета нашого земного життя – сподобитися Царства Небесного. Тож у цьому храмі та в усьому житті нашому повсякчасно сповнюймося Духом Святим, пам’ятаючи, що без Бога – ні до порога».

12 листопада 2007 р.
ПОСТАНЕ ХРАМ НА КРОВІ

5 вересня 2007 р.

У селі Клубочин Цуманського деканату на місці розстрілу селян німецькими загарбниками декан протоієрей Тарас Манелюк із благословіння єпископа Луцького і Волинського Михаїла освятив місце під побудову каплиці на честь Почаївської ікони Божої Матері. Йому співслужив настоятель місцевої громади священик Петро Герасимук. Цього року виповнюється 65 років із часу тієї трагічної події, тож віряни поспішають закласти підмурівок храму. До речі, в цьому невеличкому селі ніколи досі не було православної культової споруди.

05 вересня 2007 р.
Є ХРАМ – Є СЕЛО

3 вересня 2007 р.

У с. Домашів Цуманського деканату закладають камінь майбутньої церкви Первоверховних апостолів Петра й Павла. Світлина Віталія СарапінаЗа царської Росії населений пункт називався село, якщо в ньому була церква, а якщо не було – дєрєвня. За радянської влади якщо село не мало певної кількості мешканців, то його й не розбудовували, і воно поволі вмирало як неперспективне. Нині ж, попри загалом складне становище на селі, навіть невеликі населені пункти можуть відновитися, зміцнитися, якщо є небайдужі люди.

У Домашеві Ківерцівського деканату такі є – ціла громада і їхній земляк Анатолій Грицюк, нині голова обласної ради. Тож на освячення місця під храм прибув єпископ Луцький і Волинський Михаїл, який підбадьорив вірних і нагадав про важливість спорудження церкви всією громадою. З ним служили цуманський декан протоієрей Тарас Манелюк, ківерцівський декан протоієрей Олег Ткачусь, настоятель парафії протоієрей Іван...

03 вересня 2007 р.
1-10  11-20  21-30  31-37
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо