Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

ПАТРІАРШЕ БЛАГОСЛОВЕННЯ ХОЛМЩАКАМ

Патріарх Філарет освячує хрест, де споруджуватимуть храм Ікони Холмської Богоматері. Світлина прот. Віталія Собка

Учора Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прибув до Луцька й освятив хрест на місці, де будуватимуть храм Холмської ікони Божої Матері. У Богослужінні взяли участь архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, місцеве духовенство, луцький міський голова Богдан Шиба, представники обласної влади, громадськості, ЗМІ, багато вірян.

Після освячення Патріарх Філарет, звертаючись до присутніх із словом, зазначив: «Цей храм важливий тим, що він буде єднати українців, які переселились сюди із Холмщини, з тими українцями, які перебувають там. І між нами, між Україною і Польщею, повинні бути дружні стосунки, бо ми християни».

Ініціаторами спорудження церкви на честь ікони Холмської Богоматері в сквері навпроти Гімназії № 4 (просп. Волі) виступило товариство «Холмщина». Це вихідці з етнічних українських земель у Польщі, яких насильно переселили по інший бік Західного Бугу. Саме вони зберегли найунікальнішу святиню – образ Холмської Богородиці. Здебільшого це люди вже похилого віку, тому хочуть залишити нащадкам пам’ять про себе і про чудотворну тисячолітню ікону Божої Матері. Храм має бути двоповерховим у традиціях української архітектури. Але перш ніж він постане, парафія на чолі з настоятелем протоієреєм Михайлом Онищуком планує звести тимчасовий, на 100-150 людей. Уже замовили копію чудотворного образа, бо ж оригінал зберігається в Музеї волинської ікони.

08 червня 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо