Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

ЗАДУМАТИСЬ НАД МАЙБУТНІМ

Храмове свято Успенської парафії с. Буркачі Горохівського деканату. Світлина Данила Зінкевича

На Успіння Пресвятої Богородиці, архієпископ Луцький і Волинський одвідав громаду с. Буркачі Горохівського деканату в її храмове свято. Владика разом із деканом протоієреєм Андрієм Сидором, настоятелем парафії священиком Михайлом Стрільчуком та іншими священнослужителями відправив Божественну Літургію, під час якої виголосив велику проповідь.

Архієрей, зокрема, сказав: «Успіння Богородиці – це день відходу Її з цього світу. Чому ж ми відзначаємо цю подію як свято? Чи не природніше б сумувати, відзначати це як жалобний день, як звичайно за народними звичаями? Насправді ж Успіння є днем святим, днем світлим, бо нагадує нам про Діву Марію як нашу заступницю, на Небесах, молільницю за нас перед Всевишнім. Саме слово Успіння не містить згадки про смерть як кінець шляху людини; воно засвідчує нашу віру в те, що зі смертю плоті людина лише наче засинає, переходить в інший світ. Тож сьогоднішнє свято змушує нас ще раз задуматися про наше майбутнє, кожного з нас: що станеться з нами після відходу на той світ? На що ми заслужили в Господа? Бо навіть якби жили, як наші праотці, й дев’ятсот років, усе одно прийде смерть. Проте наш Бог, як сказано у Святому Письмі, – це Бог живих, а не мертвих, адже в Господа всі живі. Тому сьогоднішній празник дає нам нагоду, браття і сестри, знову задуматися над станом нашої душі, над нашими вчинками», – сказав високопреосвященний Михаїл.

03 вересня 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо