Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

БУДЕ ДВА ХРАМИ
(оновлено)

Архієпископ Михаїл освячує фундамент майбутнього храму Воздвиження хреста Господнього в с. Вільхівка Горохіського деканату. Світлина Данила Зінкевича

Є немало сіл на Волині, де церковне розділення спричинило зведення двох храмів в одному селі – Київського та Московського Патріархатів. А ось у невеликій Вільхівці Горохівського деканату вже є одна церква УПЦ КП, але громада вирішила спорудити ще одну.

Річ у тім, що дерев’яна церковця, яка постала ще 1782 р., не завжди вміщає усіх бажаючих. Окрім того, в селі діє баптистський дім молитви сучасної архітектури. Тому неподалік старої святині у червні цього року почалося будівництво нового, великого храму. Стараннями всієї громади, зокрема молодих парафіян, голови приватно-орендного підприємства «Україна» Григорія Шеремети, вже змуровано підвалини. Тож настоятель вільхівського Свято-Воздвиженського храму протоієрей Василь Луньо запросив архієпископа Луцького і Волинського Михаїла на освячення фундаменту і закладення пам’ятної капсули в нього.

На Воздвиження чесного і животворчого хреста Господнього владика, горохівський декан протоієрей Андрій Сидор та інші священнослужителі звершили цей чин. Архієрей звернувся до вільхівців з архіпастирським словом, підбадьорюючи у цій нелегкій, але цілком посильній праці. «За чотири роки я освятив понад сорок нових церков на Волині. І ось тепер, коли стільки розмов про кризу, люди навіть у малих та небагатих селах, без сторонньої допомоги споруджують Божі доми, бо добре знають важливість для свого спасіння цієї справи. Вірю, що вам, як і предкам вашим, не забракне настійності в цьому боговгодному ділі, так що невдовзі постане у Вільхівці ще й новий храм», – сказав високопреосвященний.

01 жовтня 2009 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо