Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

БАГАТО ІЛЮСТРОВАНИЙ НОМЕР

Газета «Волинські єпархіальні відомості»

Саме так можна назвати свіже, жовтневе число «Волинських єпархіальних відомостей».

Його відкриває світлина, що зафіксувала першу україномовну Літургію на святій горі Синай. Її звершено під час чергової прощі на Святу Землю.

Чергова цікавинка у рубриці «З церковного календаря»: розповідь Віктора Гребенюка про одну з найвеличніших і найтрагічніших сторінок історії Християнства – мучеництво ста тисяч православних від рук хорезмійців за небажання прийняти іслам у 1227 році в Тбілісі (є і рідкісна ікона, вживана Грузинською Православною Церквою).

У рубриці «Волинські ікони» Ангеліна Вигоднік розповідає про образ «Покрова Богородиці» із Дорогинич на Локаччині.

Скільки хлібин треба приносити на панахиду – конче три чи можна й одну? І що взагалі означають ці приносини? Відповідь священика Андрія Ротченкова на запитання мирянина читайте у дописі «Хліб на панахиду».

У Луцьку активно працює Хрестовоздвиженське братство. Його члени розпочали збір експонатів для музею Братства, адже воно діє з перервами із 1617 року. Окрасою експозиції стане картина Володимира Жупанюка «Історія Братства в особах і подіях». Прогляньте газету: стаття братчика Андріана Ковальчука «Минувшина в експонатах» зацікавить вас і зробленим, і задуманим.

Люди приходять до церкви, разом моляться, бо це громада. Проте виходячи, наче й перестають бути громадою: зв’язки часто-густо пориваються, особливо в містах. Як цьому зарадити? Про це розмірковує протоієрей Віктор Пушко у статті «Самотність чи спільнотність?»

А ось гурт-студія «Кобзарик» із Горохова завжди разом – і на репетиціях, і в храмі. Адже їх пов’язує і мистецтво, і віра. Лист до редакції «Усі дороги – з молитви» розповідає про це.

Як і завжди, у номері чимало іншої інформації та – підкреслимо ще раз – багато ілюстрацій, що неабияк оживлює церковну газету.

22 жовтня 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо