Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЗА КЕРМОМ – ІЗ БОГОМ У СЕРЦІ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл коментує Звернення Всеукраїнської Ради Церков щодо убезпечення дорожнього руху. Світлина прот. Віталія Собка

«Автомобіль не має бути засобом для демонстрації сили, влади чи приводом для гріха» – це один із пунктів «Восьми правил водія», прийнятих виїзною сесією Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у Єрусалимі (ВРЦ). Рада Церков звернулась до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Державтоінспекції з проханням невідкладно розробити і впровадити законодавчі механізми, які б дієвіше запобігали смертям на шляхах. Адже щороку від автокатастроф в Україні гине 10 тисяч людей. Знизити смертність могли б, на думку духовних лідерів, якісні дороги, розмітки, відповідна інфраструктура, а також більші вимоги до навчання й дотримання правил новачками. У свою чергу глави Церков і релігійних організацій закликають молитися за свій народ, за спокій у країні, за лад на дорогах.

У зв’язку з тим, що наша Церква як член ВРЦ також підписала документ, учора архієпископ Луцький і Волинський Михаїл дав коментар із цього приводу представникам засобів масової інформації. «ДАІ в нашій країні ще з радянських часів виконує переважно каральну функцію. Але штрафи й інші подібні санкції або не дають ніякого ефекту, або дають мінімальний ефект. Тому водії в першу чергу повинні мати в серці євангельські заповіді, насамперед заповідь “Не вбий!”», – сказав високопреосвященний. Людина за кермом повинна бути носієм любові й добра. Тому серед прийнятих правил є й такі: «Треба бути милосердним та допомагати ближньому в біді, особливо якщо він став жертвою аварії. На дорозі захищай більш слабких та допомагай менш кваліфікованим водіям».

13 листопада 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо