Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НОВИЙ ОСЕРЕДОК ВОЛИНЕЗНАВСТВА

Учасники установчих зборів Відділення Інституту дослідів Волині в Київській православній богословській академії. Світлина з сайта Cerkva.info

Чимало волинян історичні події закинули до Канади. Там вони створили декілька організацій, зокрема Інститут дослідів Волині (ІДВ). Результатом роботи цієї наукової установи було видання багатьох цінних книг, а також часопису «Літопис Волині».

В умовах незалежності України та згасання діаспори з’явилась необхідність перенести його основну роботу в рідний край. Так декілька років тому було створено осередок Інституту дослідів Волині у Волинському національному університеті ім. Лесі Українки, який, поміж іншим, продовжив видання «Літопису Волині».

І ось нова звістка з офіційного сайта нашого Патріархату Cerkva.info: такий же осередок створено в Київській православній богословській академії КПБА. Адже в столиці, зокрема серед духовних осіб, є чимало волинян, які працюють на ниві волинезнавства. Це сталося за почином ректора, доцента, митрополита Димитрія (Рудюка), який звернувся з клопотанням до президента Інституту і Товариства «Волинь» у Вінніпезі доктора Сергія Радчука.

Установчі збори Відділення ІДВ при КПБА відбулися 10 листопада. Владику Димитрія обрано головою управи. Його заступником і скарбником Відділення стали випускники Волинської духовної семінарії: священик Віталій Клос (кандидат богословських наук, секретар вченої ради КПБА) і Володимир Вакін (кандидат богословських наук, викладач КПБА). У засіданні також взяв участь викладач нашої семінарії Володимир Рожко, дійсний член ІДВ.

13 листопада 2009 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо