Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПОСТОВИЙ, ТА НЕ СУМНИЙ

«Волинські єпархіальні відомості»

Лютневе число «Волинських єпархіальних відомостей» містить немало різноманітних цікавих матеріалів.

У рубриці «З церковного календаря» ви прочитаєте замітку Віктора Гребенюка про святого Єрма, одного з сімдесяти апостолів. Його твір «Пастир» у первісному Християнстві навіть причисляли до книг Святого Письма.

Ангеліна Вигоднік у рубриці «Волинські ікони» цього разу повідає про образ Стрітення із с. Романів, що поблизу Луцька. Стрітенський сюжет мало поширений у нашому іконописі, тож розповідь мистецтвознавця напевно зацікавить вас.

Декого дивує, що тепер священики освячують автомобілі, хоча молитви на освячення колісниць є і в старовинних церковних книгах. Не всі житла сучасних християн освячено. Про необхідність освячувати помешкання й інші життєво необхідні речі, але насамперед про освяту душі розповідає у рубриці «Відповідь богослова» теолог Василь Лозовицький.

До архієпископа Луцького і Волинського Михаїла часто звертаються журналісти різноманітних видань. Прохання ж виробничо-практичного журналу «Промислова безпека» було дещо несподіваним. Та владика мав що сказати і про техніку безпеки з погляду Церкви. «Берегти життя» – так називається його інтерв’ю.

Дитяча сторінка «Стежинка до храму» містить повчання зі священної історії «Бог піклується про Свій народ» (про перехід юдеїв через Синайську пустелю) й оповідання «Маленька злодійка» (про гріх крадійства).

А велика кількість інформаційних повідомлень та чимало іншого – у цьому номері, як і щоразу. Читайте!

25 лютого 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо