Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПИЛЬНУЙТЕ ДУШІ!

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Світлина Сергія Дубинки

Жити у мирі з самими собою та ближніми своїми – основна тема проповіді архієпископа Луцького і Волинського Михаїла під час недільної Літургії учора в кафедральному соборі Святої Трійці. З ним співслужили декан протоієрей Микола Нецькар, інші священнослужителі.

Владика зазначив, що перше літургійне прохання до Бога розпочинається зі слів «Миром Господу помолимось», яке означає: перш ніж прийти до храму, ми повинні примиритися з усіма своїми ближніми, особливо у дні Великого посту. «Навіть якщо людина не може вам пробачити, треба першому зробити крок до примирення», – навчав архіпастир. Церква, знаючи наш слабкий духовний стан, допомагає побороти цей негатив за допомогою звичаїв, обрядів, як-от: молитви перед іконами, освячення йорданською водою. Порадою архієпископа було постійно пильнувати за станом своєї душі. Навіть якщо ви помилились у чомусь, не треба розчаровуватись; коли ж переможете себе – радійте своїм духовним подвигам.

Наостанок владика Михаїл побажав усім плідно попрацювати в подальші дні, щоб у духовній радості зустріти Пасху. Всі, хто був на цьому Богослужінні, виходили з собору умиротвореними.

01 березня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо