Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НЕ ПРОСТО ЦИТУВАТИ
(оновлено)

Заупокійна літія по Тарасові Шевченку в Луцьку

Учора, як і щороку в день смерті Тараса Шевченка, священнослужителі і миряни обласного центру хресним ходом пройшли до пам’ятника Кобзареві і помолилися за упокій його душі. Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, канцлер протоієрей Микола Цап, декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар, ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Ігор Швець, старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, духовенство собору й луцького міського деканату відслужили заупокійну літію.

Панахида по Шевченку у Володимирі. Світлина священика Андрія
ШевчукаАрхієрей виголосив проповідь, у якій, зокрема, сказав: «Ми все цитуємо Шевченка... проте справа в тому, щоб жити за його словами. Нині в Україні, як сказано в Євангелії, жниво велике, та женців мало. Тож ми, свідомі українці, маємо працювати на цій ниві так, щоб із кожним днем наближатися до мрії Кобзаря – заможної і побожної України», – зазначий високопреосвященний.

Такі ж богослужіння відбулися по всіх деканатах єпархії, зокрема, у Володимирі, де панахиду очолив районний декан протоієрей Євген Шевчук.

11 березня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо