Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

АЖ НІЯК НЕ ТЕНДЕНЦІЯ

Нещодавно в Києві відбулося перше засідання комісії з питань протидії церковним розколам та їх подолання Міжсоборної присутності РПЦ. Голова комісії – митрополит Володимир, предстоятель УПЦ МП, його заступник – митрополит Іларіон, який очолює Відділ зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату.

Під час засідання владика Іларіон сказав, що чимало вірних УПЦ КП бажають повернутися до Російської Православної Церкви і навів приклад: із Київського Патріархату до Московського перейшло сім парафій на Вінничині. На думку митрополита Іларіона, «подобные процессы происходят и в других областях Украины».

Прес-центр Київської Патріархаії вже реагував на цей та інші вислови на офіційному сайті Cerkva.info, а сьогодні інформаційна служба Волинської єпархії з цього приводу взяла коментар в архієпископа Луцького і Волинського Михаїла. Владика зазначив, що за даними 2009 року, та й у 2010-му, у Волинській єпархії УПЦ КП не було ні одного випадку переходу громад чи то в МП, чи то в УАПЦ, чи то в УГКЦ. Разом із тим, є чітка тенденція до збільшення кількості громад Київського Патріархату на Волині. Причім політична кон’юнктура суттєво не впливає на цей процес.

Після останніх виборів у керівництві РПЦ посилилась упевненість, що православні українці не бажають мати свою Помісну Церкву, а прагнуть бути у складі Московського Патірархату. Про це також ішлося на засіданні згаданої комісії. З цього приводу владика Михаїл наголосив: він «спілкується з багатьма священнослужителями УПЦ МП, які все ж таки погоджуються, що в Україні повинна бути Єдина Помісна Українська Церква, незалежна від Москви. Вони тільки чекають сприятливого моменту».

А що стосується семи парафій на Вінничині, то окремі випадки переходу з однієї юрисдикції в іншу були і, мабуть, ще траплятимуться подекуди в Україні, та це абсолютно не показник, – сказав єпархіальний архієрей.

30 березня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо