Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НЕ СПІШІТЬ!

Божественну Літургію в Неділю апостола Фоми разом із архієпископом Луцьким і Волинським Михаїлом (у центрі) співслужили єпископи Кіровоградський і Голованівський Марк (справа) та Дніпропетровський і Павлоградський Симеон. Світлина Юрія Павлюка

Учора, в неділю Апостола Фоми (другу після Пасхи), архієпископ Луцький і Волинський Михаїл відправив Божественну Літургію і панахиду в луцькому Свято-Троїцькому кафедральному соборі і виголосив проповідь про поминання померлих. Владика зазначив: цього дня ми молимося за спочилих із надією, що Господь помилує їх. Сумуємо за нашими рідними, проте, як каже апостол Павло, – радіємо воскресінню. Тому сьогоднішнім спільним Богослужінням просимо, щоб Господь як Чоловіколюбець простив їм гріхи та дарував небесні оселі, де нема ні журби, ні зітхань, а життя безкінечне.

Оскільки цього дня у Луцьку відзначали Проводи, архіпастир підкреслив, що, перебуваючи на цвинтарі, православним християнам не варто поспішати відправляти заупокійну молитву, якнайшвидше вишукуючи когось із священиків. Треба побути довше коло могили, подумати про вічність. Адже на кладовищі, як ніде, мабуть, легко аналізувати прожите життя, щоб відвернути себе від лихих вчинків. «Побудьте, помоліться, потужіть за спочилими, – закликав високопреосвященний, – щоб разом із священослужителем у спільній молитві випросити у Бога прощення їхніх гріхів».

Із архієпископом Михаїлом співслужили єпископи Кіровоградський і Голованівський Марк та Дніпропетровський і Павлоградський Симеон, які також прибули відвідати могили рідних.

12 квітня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо