Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЗА ПРИКЛАДОМ ПРЕДТЕЧІ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Світлина Олександра Більчука
11 вересня, на свято Усікновення глави святого Йоана Хрестителя, у кафедральному соборі Святої Трійці архієпископ Луцький і Волинський Михаїл під час Божественної Літургії виголосив проповідь про служіння Богу.

Насамперед владика зазначив, що кожен із нас є знаряддям у руках Божих. Тому, дивлячись на богоугодне, віддане життя пророка Йоана, ми повинні вірити, любити так, як він. Адже Йоан Предтеча повірив у Христа, не знаючи Його, жодної миті не вагаючись, і готовий був при потребі віддати за Нього своє життя. Закликаючи людей до щирого покаяння, до самовиправлення, до добрих учинків, він смиренно говорив: «Я хрещу вас водою; але гряде Сильніший за мене, Якому я недостойний розв’язати ремінь взуття Його...» (Лк. 3:16).

Усе, що трапляється в нашому житті, відбувається не за нашим бажанням, а з волі Божої, наголосив архієрей. І ми повинні навчитися виконувати Його волю не вимушено, а з любов’ю та покорою, сподіваючись отримати прощення за наші гріхи, підкреслив високопреосвящений.
13 вересня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо