Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

РАДІЙМО ЖИТТЮ!

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Світлина Олександра Більчука
Учора архієпископ Луцький і Волинський Михаїл на завершення недільної Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці виголосив проповідь про швидкоплинність життя.

Перш за все владика зазначив, що життя – то непомітна мить. Буває, прожив вік, та й не знаєш, де ті роки поділися. Не можна жити з думкою, що минув день – та й добре. Потрібно берегти кожну хвилину, подаровану нам Господом, жити повноцінним християнським життям.

Ми починаємо дорожити життям лише тоді, коли зіштовхуємось із непоправним – зі смертю когось із близьких. Часто плачемо не через утрату, а від того, що чогось не договорили, не пробачили, не зробили. Смерть неможливо зупинити, але можна уповільнити. Ми гріховними вчинками вкорочуємо свої земні дні. Могли б краще жити, могли б сказати щось приємне, натомість ображаємо свого ближнього. Отак у злобі, з поганим настроєм і день минає. Гріховно ходити постійно понурим. Господь створив людину для радості! Тому навчімося радіти життю, наголосив високопреосвященний. «Радіймо, що бачимо сонце та небо, бо є ті, які не можуть цього побачити. Радіймо, що можемо йти на Богослужіння, бо є такі, що не можуть ходити». З кожним днем ставаймо на щабель духовнішими, кращими, випромінюючи лише добро та радість.
04 жовтня 2010 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо