Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

З ТУРБОТОЮ ПРО НЕМІЧНИХ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освячує каплицю Великомученика й цілителя Пантелеймона Горохівського психоневрологічного інтернату для інвалідів. Світлина інформаційної служби єпархії
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив каплицю Великомученика й цілителя Пантелеймона, споруджену на території Горохівського психоневрологічного інтернату для інвалідів. Із ним співслужили декан протоієрей Андрій Сидор, капелан інтернату протоієрей Роман Янів, місцеве духовенство. У богослужінні взяли участь голова райдержадміністрації Леонід Андрійчук, голова райради Ярослав Довгополов та інші достойники.

Після відправи владика подякував директорці інтернату Юлії Ковальчук за інціювання будівництва святині та всім, хто долучився до її спорудження. Архієрей побажав, щоб кожен, хто йтиме повз каплицю чи зупиниться тут для молитви, нехай отримає те, що проситиме. «Нехай Господь укріпляє, оздоровлює, оберігає усіх, хто звертатиметься до Нього по допомогу», – зазначив високопреосвященний.

Підопічні інтернату, зодягнені у святкові вишиванки радо зустрічали архієпископа Михаїла. На згадку про себе подарували задушевний концерт: читали поезію та співали пісень. Владика окропив усіх присутніх освяченою водою й оглянув корпус закладу, зазирнув у кімнати тутешніх мешканців, знайшовши для кожного чуйне архіпастирське слово.

Починаючи з 1992 року священнослужителі Київського Патріархату щиро переймаються долями інтернатівців, турботливо дбають і про духовне. Щороку сповідають їх та причащають. На День людей похилого віку, а також на День інваліда допомагають матеріально: чи то коштами, чи продуктовими наборами. Такій тісній співпраці завдячують, насамперед, колишньому директору цього закладу Галині Козловій.

Нині на утриманні інтернату налічується 106 чоловік.
05 жовтня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо