Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Є ЦЕРКВА Й У ЛАХВИЧАХ

Новозбудований храм Святителя Миколая Чудотворця у с. Лахвичі Любешівського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії
Минулої неділі архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новозбудований храм Святителя Миколая Чудотворця у с. Лахвичі Любешівського деканату. Із ним співслужили декан протоієрей Юрій Устимчук, настоятель парафії священик Олег Куліш, духовенство місцевого, Маневицького та Камінь-Каширського деканатів.

За Богослужінням владика виголосив проповідь про торжество православної віри. «Що може бути радіснішим та приємнішим за відродження Української Церкви? – звернувся до присутніх архієрей. – Ви збудували цей храм у час економічних негараздів, але любов до Бога допомогла вам завершити починання». Архіпастир наголосив також на тому, що велика кількість дітей у церкві свідчить про високодуховність прихожан, які думають не тільки про себе, а й про майбутнє. «Це ваші молитви, труди, пожертви сьогодні увінчалися куполом і хрестом на ньому», – зазначив високопреосвященний.

На завершення архієрей нагородив ініціатора спорудження храму і його будівничого Миколу Марчика орденом Рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня. Також за розвиток УПЦ Київського Патріархату він вручив благословенні грамоти Андрієві Хвесику, Ігореві Дроздику та парафії в цілому.

Привітання пролунало і з уст наймолодших учасників Служби. Діти поздоровляли владику, духовенство та всіх присутніх віршованими рядками.

За словами настоятеля о. Олега, «для села – це надзвичайно велике свято, адже у цій місцевості ніколи не було церкви. А цього дня вперше у храмі відправили Літургію. З цієї нагоди до Божого дому йшли не тільки місцеві, а й з навколишніх сіл».
09 листопада 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо