Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НАША ІСТОРІЯ

Презентація книги Володимира Рожка «Новітні мученики святого українського Православ’я на історичній Волині (XX ст.)» У Волинській духовній семінарії. Світлина інформаційної служби єпархії
У бібліотеці Волинської духовної семінарії (ВДС) відбулася презентація чергової книги відомого історика-архівіста Володимира Рожка «Новітні мученики святого українського Православ’я на історичній Волині (XX ст.)». Книга вийшла друком ще раніше, однак через нездужання автора презентація відбулася лише тепер. У заході взяли участь ректор ВДС протоієрей Ігор Швець, викладачі та вихованці семінарії.

Презентуючи видання, о. Ігор відзначив важливу роль автора у справі розвитку української церковної історії, зокрема на історичній Волині. За його словами, дослідникові вдалося віднайти інформацію про сімдесят вісім священнослужителів Волинсько-Рівненської єпархії, знищених у 1942–1945 роках.

Перед учасниками презентації виступила донька репресованого священика Константина Вагатовича із села Воротнів Луцького районного деканату Анна Вагатович-Вержбицька. «Мій батько прослужив на парафії протягом чотирнадцяти років, а в березні 1944-го його було заарештовано більшовицькою владою за те, що в хаті знайшли українського вишитого рушника з тризубом, історію Грушевського. Звісно, були й інші звинувачення, – зазначила пані Анна. – Тож засудили його на довгих п’ятнадцять років, коли йому було вже сорок шість». Тільки через п’ятдесят літ родина «ворога» народу дізналася, що о. Константин загинув у концтаборі в Тайшеті 1945 року. На знак подяки Володимирові Рожку за «нерукотворний пам’ятник як її батьку, так і всім невинно замученим за ім’я Христове» А. Вагатович-Вержбицька подарувала йому український рушник столітньої давнини.

Захід прикрасило декламування поезій В. Рожка «Батьківська хата» та «Ікона Волинської Божої Матері» його дочкою та племінницею.
03 лютого 2011 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо