Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

МИЛІСТЬ БОЖА

Дві ікони, які оновилися в покинутій хаті с. Берегове Рожищанського деканату
У с. Берегове Рожищанського деканату в покинутій хаті нещодавно оновилися два старі образи Ісуса Христа й Почаївської Матері Божої. Їх виявив місцевий священик, якому громада передала це помешкання для проживання. Це прості ікони, що залишились тут, відколи обійстя втратило господарів.

Згідно з процедурою, передбаченою у випадках можливого чуда на парафії, настоятель місцевого храму Апостолів Петра й Павла священик Андрій Голуб звернувся до правлячого архієрея. Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл благословив йому перенести ці образи в церкву, відправляти богослужіння і спостерігати за ними.

Минулого тижня декан протоієрей Василь Шняк з отцем Андрієм та всією громадою хресним ходом рушили від Божого дому до тієї оселі. У проповіді там благочинний наголосив, що Господь, посилаючи таке диво, проявляє до цього села Свою милість, особливим чином нагадує, щоб люди наверталися до Бога.

Потому священнослужителі взяли ікони, що оновились, і понесли у храм. Там було відправлено молебень, по завершенні якого настоятель виголосив слово про віру. Зокрема, зазначив, що всіма чудесами Господь говорить лиш одне: «По вірі вашій нехай буде вам». Тож тим, хто прикладався до ікон, панотець нагадував: приступати до святині треба з вірою, сподіваючись від Усевишнього великої милості.

З громадою молився сільський голова Олександр Овруцький.
05 травня 2011 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо