Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЇХНІ ЙМЕННЯ ЗНАЄ БОГ

Архієпископ Михаїл на луцькому міському меморіалі 9 травня 2011 р. Світлина інформаційої служби єпархії

9 травня, у день поминання полеглих воїнів, молитовні заходи в обласному центрі відбулися на міському меморіалі.

Спочатку архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, голова облдержадміністрації Борис Клімчук, голова обласної ради Володимир Войтович, представники громадськості поклали квіти до монументів. Потому владика, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декан протоієрей Микона Нецькар й інші священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці відправили заупокійні літії біля центрального пам’ятника комплексу та пам’ятного знака на честь українців, депортованих із Забужжя.

У проповідях високопреосвященний закликав до миру між усіма народами, між християнами всіх конфесій, особливо між православними, до плекання нашої релігійної та національної ідентичності, до молитов за упокоєння тих, хто віддав своє життя за мир і незалежність нашої Вітчизни і чиї імена ми знаємо чи й не знаємо. На першій панахиді були сотні людей, на другій – кілька десятків, переважно холмщаки й підлящуки чи їхні нащадки.

Із року в рік впадає у вічі, що під час панахиди не всі присутні поводяться відповідно: дехто голосно розмовляє, сміється, ходить, не знімає головних уборів. Тож духовна консисторія наголошує: мирянам варто усвідомлювати, що хоча служба правиться просто неба і під час державного свята, однак усі мають молитися за упокій душ загиблих або ж не заважати молитись іншим.

Цього дня такі ж богослужіння і заходи проведено по всій єпархії. Зокрема, в Горохові після молитви в храмі Вознесіння Господнього процесія на чолі з деканом протоієреєм Андрієм Сидором прийшла на Пагорб слави. Тут перед хрестом відправили панахиду за душі спочилих воїнів, героїв УПА, всіх, хто загинув за волю України. До відправи долучилися голови райдержадміністрації Леонід Андрійчук, райради Жанна Савчук, міськради Віктор Годик, ветерани й багато інших місцевих вірян.

11 травня 2011 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо