Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЗА ПРИКЛАДОМ СВЯТИХ

Храмове свято луцької парафії Великомученика Юрія Переможця. Світлина інформаційної служби єпархії

У день пам’яті Великомученика Юрія Переможця архієпископ Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію у Свято-Юріївському храмі обласного центру. Із ним співслужили канцлер протоієрей Микола Цап (настоятель парафії), ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Ігор Швець, духовенство луцьких міського і районного деканатів. Радість торжества з усіма розділили командир луцького прикордонного загону Державної прикордонної служби України Олексій Шепілов з офіцерами, голова Братства бджолярів землі Волинської «Ройовий стан» Віталій Приймак, вихованці військового ліцею.

Владика нагородив золотим наперсним хрестом капелана Волинської обласної лікарні священика Назара Бабія та священика Миколу Лесюка й освятив ікону преподобного Іллі Муромця в яскраво оздобленому кивоті, у яку вмонтовано частинку мощей святого.

У проповіді про любов та ревність у вірі високопреосвященний зокрема зазначив, що недарма храм на території прикордонного загону носить ім’я Великомученика Юрія Переможця, адже це покровитель військових, які з вірою захищають нашу Вітчизну. А сьогодні до його покровительства додадуться ще й молитви Іллі Муромця, підкреслив архіпастир. А він, крім своїх військових досягнень, був ще й неабияким побожником. Тому Господь і прославив його нетлінними мощами, що зберігаються в Києво-Печерській лаврі.

Багато хто думає, що на зображення святих ми повинні лише дивитися й молитися до них, зауважив архіпастир. Така думка – хибна. Вони ж були такі самі люди, як і ми. Так само жили, трудилися, раділи, сумували. Однак робили все з любов’ю до Бога та до ближнього свого. Тому нам варто брати приклад із них і жити побожним життям, як вони. Дехто вважає, що він ще молодий, щоб молитися, і жити за Божими законами зможе й у старості. Однак кожен прожитий день потрібно цінувати, не відкладати на завтра те, що можна зробити сьогодні. Бо завтра – може і не бути.

11 травня 2011 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо