Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

ТОРЖЕСТВО ЄПАРХІЇ

У Луцьку відзначили 20-ліття становлення нашої єпархії та 45-річний ювілей архієпископа Луцького і Волинського Михаїла. Світлина Леоніда Максимова

Учора в Луцьку відзначали 20-ліття становлення нашої єпархії та 45-річний ювілей архієпископа Луцького і Волинського Михаїла. З цієї нагоди було відправлено Божественну Літургію і подячний молебень у кафедральному соборі Святої Трійці, а в обласному академічного муздрамтеатрі ім. Тараса Шевченка відбулася урочиста академія. Радість торжества розділили митрополит Чернівецький і Буковинський Данило, архієпископи Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній, Черкаський і Чигиринський Йоан, єпископи Сімферопольський і Кримський Климент, Ужгородський і Закарпатський Кирил, Харківський і Богодухівський Лаврентій, Вінницький і Брацлавський Онуфрій, Дніпропетровський і Павлоградський Симеон, понад 250 священнослужителів, ченців і черниць, викладачі й вихованці Волинської духовної семінарії, козаки місцевого стрілецького братства, миряни.

Богослужіння очолив митрополит Данило. Вітаючи архієпископа Михаїла, він побажав пастирської мудрості, великої розсудливості, зазначив, що ювілей – можливість переглянути певний етап свого життя, яке ми повинні якнайповніше присвячувати добрим справам. Наш архієрей подякував за теплі слова й підкреслив, що найрадісніша подія для нього – спільна молитва до Бога великою духовною громадою. А свято єпархії, її діяльність – це історія, яку творимо своїм служінням.

Урочиста академія (режисер-постановник – Світлана Жукова, сценарист Міла Хоміч, ведучі протоієрей Володимир Присяжнюк і Оксана Цап) справила на глядачів неабияке враження. Кількагодинну програму було насичино зворушливими привітаннями, розповіддю про семирічну діяльність високопреосвященного, яскравими концертними номерами.

Від архієреїв вітав тимчасовий член Священного Синоду архієпископ Антоній. Він висловив задоволення тим, що з приходом владики Михаїла на Волинь тут розпочався етап активнішого розвитку єпархії.

Канцлер протоієрей Микола Цап висловив щирі побажання від імені священнослужителів і монашества єпархії, подарувавши ювіляру хрест і панагію. Поздоровляли архієрея ректор духовної семінарії (ВДС) протоієрей Ігор Швець із хором цього закладу (регент Валентина Нідзельська), директор Центру християнського виховання дітей і молоді священик Андрій Ротченков із хором (Тетяна Толочко).

Після віце-канцлера, старшого капелана єпархії протоієрея Олесандра Безкоровайного, владику привітали ректор Волинського національного університету ім. Лесі Українки Ігор Коцан та начальник обласного управління МНС України Володимир Грушовінчук.

А мистецькою окрасою вечора стали: архієрейський хор «Оранта» (керівник Василь Мойсіюк), державний академічний волинський народний хор (Олександр Стадник), хор ВДС (Валентина Нідзельська), чоловічий вокальний квартет «Акорд» (Андрій Гордійчук), зразковий аматорський ансамбль танцю «Волиняночка» (Олена та Олег Козачуки), зразковий танцювальний ансамль «Фаворит» луцької гімназії № 21 (Наталія Мікоян), а також народний артист України Василь Чепелюк і Софія Коць-Онищук.

11 травня 2011 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо