Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

СВЯТИЙ ПАНТЕЛЕЙМОН У ЛУЦЬКУ

Великомученик і цілитель Пантелеймон

21–24 жовтня в Луцьку перебуватиме частина мощей святого великомученика й цілителя Пантелеймона. Ця велика святиня вперше за 200 років покидає Чернівецьку єпархію, де постійно зберігається в одному із храмів.

21 жовтня о 13.00 – зустріч мощей на Київському майдані, хресний хід із ними до храму Холмської чудотворної ікони Божої Матері (сквер навпроти гімназії № 4). З 14.00 цього дня до 16.00 23 жовтня тут постійно – і вдень, і вночі – відправлятимуть Богослужіння, вірні прикладатимуться до святині.

23 жовтня о 16.00 – мощі хресною ходою буде перенесено в кафедральний собор Святої Трійці, де о 17.00 розпочнеться Вечірня з акафістом великомученику.

24 жовтня о 9.00 – Божественна Літургія, яку очолить архієпископ Луцький і Волинський Михаїл з нагоди свята Собору волинських святих і актового дня Волинської православної богословської академії.

Як розповів інформаційній службі єпархії настоятель парафії Холмської Богоматері протоієрей Михайло Онищук (ініціатор паломництва), близько двохсот років тому мощі великомученика Пантелеймона Цілителя привіз на Буковину нащадок грецьких імператорів Олександр Контакузин. Він любив подорожувати і якось відвідав цей край, облюбував його і придбав кілька сіл. Тут і прославився захисником Христової віри та великим благодійником. Відзначили жертводавця і ченці з Афону, подарувавши йому частину мощей (два ребра) Цілителя...

За часів радянської влади церкву, яку збудував Олександр і в якій зберігалася безцінна святиня, було пограбовано й зруйновано, а мощі втрачені. Однак згодом місцеві мешканці їх віднайшли й повернули у відновлений 1989 року храм.

18 жовтня 2011 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо