Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

КАПЛИЦЯ-КРИНИЦЯ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освячує каплицю-криницю в лісі за сім кілометрів від села Сильно Цуманського деканату (Ківерецький район). Світлина інформаційної служби єпархії

Кілька років тому ми розповідали про криницю з цілющим джерелом у лісі за сім кілометрів від села Сильно Цуманського деканату (Ківерецький район). Тут віддавна молилися в разі посухи, і Господь посилав дощ. Відомі також кілька зцілень на тому місці.

21 листопада архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив каплицю, яку спорудили над колодязем з ініціативи начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Богдана Колісника. Співслужили з владикою декан протоієрей Тарас Манелюк, декан монастирів єпархії ігумен Константин (Марченко), настоятель місцевої парафії Апостола Йоана Богослова протоієрей Петро Герасимук (під опікою якого перебуватиме святиня) та інше духовенство.

Виголошуючи слово, архієрей подякував усім і зазначив: долучившись до цієї благої справи, ви відбудували правду пам’яті людської як подяку Богові й посвячення цього місця на служіння кожній людині.

23 листопада 2011 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо