Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

ПАМ’ЯТАЄМО
(оновлено)

Скорботна хода в Луцьку в День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. Світлина інформаційної служби єпархії

26 листопада Україна вшановувала пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій. Цього дня у Луцьку молилися за спокій душ невинно загиблих українців.

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декани, священнослужителі обласного центру, викладачі й вихованці Волинської православної богословської академії провели скорботну ходу від кафедрального собору Святої Трійці до Замкової площі. У заході взяли участь голова Волинської ОДА Борис Клімчук, голова Волинської обласної ради Володимир Войтович, міський голова Микола Романюк, представники громадськості.

Після короткої молитви біля Хрестовоздвиженського храму перед пам’ятним знаком Християнському милосердю волинян, хресний хід рушив до Замкової площі. Там, біля пам’ятника Жертвам політичних репресій відбувся мітинг-реквієм. Архієрей у співслужінні духовенства очолив заупокійну літію. Звертаючись до присутніх, владика наголосив, що ніхто не має право забирати у людини життя, крім Бога. «Сьогодні ми згадуємо й оплакуємо загиблих, щоб своєю молитвою випросити для них у Всевишнього Царства Небесного; щоб через свою гріховність не сприяти черговому експерименту над вінцем Божого творіння», – підкреслив він.

На завершення заходу учасники долучилися до загальноукраїнської акції «Запали свічку», виклавши на бруківці символічний хрест із запалених лампадок.

Такі ж богослужіння проведено по всій єпархії. Зокрема, у Володимирі настоятель собору Різдва Христового очолив хресну ходу й поминання перед символічною могилую в парку «Слов’янський». У Горохові панахиду біля хреста «Борцям за волю та незалежність України» відправив декан протоієрей Андрій Сидор, а в Ковелі настоятель парафії Великомученика і цілителя Пантелеймона смт. Люблинець Ковельського районного деканату о. Матвій Олійник взяв участь в годині пам’яті «Збудуймо пам’яті собор», що проходила в центральній районній бібліотеці. На закінчення заходу учасники пройшли скорботною ходою до меморіальної стели «Хрест пам’яті жертвам більшовицького террору й вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання й покладанням квітів.

05 грудня 2011 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо