Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

КОНФЕРЕНЦІЯ У РІВНОМУ

Під час міжнародної науково-практичної конференції «Ідея Помісної Православної Церкви в Україні у ХХ ст.: історичний, канонічний і богословський аспекти», яка проходила в Рівному. Світлина з сайта Vpba.org

З нагоди 90-річчя першого та 70-річчя другого відродження українського Православ’я ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Ігор Швець, проректор з навчальної частини Василь Лозовицький, протоієрей Миколай Цап’юк (кандидати богословських наук), а також викладач історик-архівіст Володимир Рожко взяли участь у міжнародній науково-практичній конференції «Ідея Помісної Православної Церкви в Україні у ХХ ст.: історичний, канонічний і богословський аспекти», що проходила в Рівненській духовній семінарії (РДС). За матеріалом Vpba.org, у заході взяли участь єпископ Дубенський Михаїл, вікарій Рівненської єпархії, ректор РДС протоієрей Віталій Лотоцький, викладачі, науковці, богослови, філософи, історики.

У представлених дослідженнях автори розглянули різноманітні сторінки історії першого та другого відродження нашої Церкви, її вплив на сучасний стан і проблеми утвердження Помісної Православної Церкви в Україні.

По завершенні доповідей було продемонстровано фільм про інтронізацію Патріарха Мстислава (Скрипника) та освячення ним місця під будівництво Свято-Покровського кафедрального собору в Рівному.

За результатами конференції видано збірник матеріалів.

06 грудня 2011 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо