Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

СВІТЛО РІЗДВА

Клірик собору Різдва Христового у Володимирі священик Юрій Здебський (зліва) взяв участь в урочистій передачі віфлеємського вогню на міжнародному автопереході «Устилуг–Зосин». Світлина з архіву протоієрея Ігоря Бігуна.

19 грудня Україна зустріла віфлеємський вогонь. Його передача від скаутів Грубешова (Республіка Польща) відбулася на міжнародному автопереході «Устилуг–Зосин». У цій події взяв участь клірик собору Різдва Христового у Володимирі священик Юрій Здебський, приєднавшись до місцевих пластунів. Долучилися до цього заходу римо-католицький священик, представники міської влади. Звертаючись до присутніх, о. Юрій подякував за переданий вогник миру й любові та побажав, щоб свято Різдва принесло нашим державам процвітання, взаєморозуміння і Боже благословіння.

Традиція передавати віфлеємський вогонь існує вже кілька десятиліть. Якийсь час це робили таємно. Коли на Волині відродилися нерадянські молодіжні організації, поступово відродився й давній звичай. Упродовж кількох років Україна отримує віфлеємський вогонь у день святого Миколая в Устилузі. Це символізує початок зимових свят. Його привозять у Польщу австрійські скаути, а польські харцери перед Різдвом за новим стилем передають його українським громадам.

З Устилуга це світло поширять усією Україною. 5 січня його зможуть отримати православні громади в Луцьку. Пластуни обіцяють принести вогонь у кожен храм.

23 грудня 2011 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо