Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НЕ ОБРАЖАТИ СВЯТЕ

Частина рекламної листівки, яка ображає релігійні почуття вірян

У Волинську духовну консисторію принесли рекламну листівку одного із сайтів, яку цими днями поширили в Луцьку, насамперед у маршрутних таксі. Вірян обурило рекламне зображення: герб обласного центру, в основі якого образ святителя Миколая Чудотворця, пам’ятник цьому святому біля міськради, а також один із місцевих храмів дизайнер розмістив на... спортивному взутті.

У зв’язку з цим голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко звертається насамперед до керівництва веб-ресурсу (назву не повідомляємо, щоб уникнути додаткової реклами), а також до керівників організацій, установ, підприємств області з проханням і вимогою відповідально підходити до дизайнерських рішень у популяризації товарів і послуг. Не можна опускатися до блюзнірського, святотатського, некоректного зображення священних для християн чи представників інших релігій знаків, образів, храмів, інших святинь.

З цього приводу юрисконсульт єпархії адвокат Юлія Спіріна застерігає: статтею 179 Кримінального кодексу України передбачено покарання за осквернення релігійних святинь, якими є священні символи – Біблія, ікони, храми, поховання, місця паломництва, святі джерела тощо. Осквернення – наруга над релігійною святинею, різні цинічні дії, що зачіпають релігійні почуття віруючих, тощо. Оскільки вірян обурило рекламне зображення, можна дійти до висновку про осквернення релігійних святинь у цій листівці.

Автор зазначеного рекламного продукту скоріш за все не мав наміру ображати релігійні почуття. Тим більше потрібно і дизайнерам, і керівникам звернути увагу, яких засобів не можна використовувати, привертаючи покупців, споживачів, глядачів, замовників. І дай, Боже, щоб на Волині ніколи не розглядалися судові справи з цього приводу.

09 лютого 2012 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо