Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПРОЙТИ ШЛЯХ ПОСТУ

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина Олександра Більчука

Зазирнути собі в душу та очиститися від гріхів під час передпасхального періоду закликав вірних митрополит Луцький і Волинський Михаїл у перший день Великого посту, 27 лютого, – через відеозвернення на каналі Youtube.com/PravoslaviaVolyni, і в другий, 28 лютого, – під час щорічної підсумкової прес-конференції.

Піст – це обмеження, тобто відмова від спокусливого: у вчинках, словах, діях, зазначив архієрей. Найчастіше люди звертають увагу тільки на харчування, але найголовнішим є не тілесні, а духовні старання. Для когось це перегляд розважальних телепередач, для іншого – гра в комп’ютерні ігри тощо. Владика нагадав усім, що піст – це бажання змінити щось у своєму житті на краще. В першу чергу ми повинні пробачити один одному. Навіть першим примиритися – телефоном, електронним листом, у приватній розмові – з тим, хто тебе образив. До висоти такого духу треба прагнути, адже примирення допомагає людині духовно зростати і робити інші кроки у боротьбі з самим собою, сказав митрополит.

Піст – це час молитви, щирого покаяння, великої любові до всіх. Найважливіше – визнати свої гріхи. Коли ми це робимо, стаємо багатшими. Бо, як сказано в Біблії, хто принижує себе, той буде возвеличений, а той, хто величається, принижений буде. Також владика наголосив: потрібно згадувати у своїх молитвах і тих, хто відійшов у вічність.

Нехай Господь допоможе нам достойно пройти Великий піст, духовно збагатитися, щоби в радості Христовій проголосити один до одного: «Христос воскрес!», побажав високопреосвященний.

01 березня 2012 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо