Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ВЕСНА ДУШІ

Протоієрей Юрій Близнюк

Інспектор з питань місійної діяльності Управління єпархії протоієрей Юрій Близнюк взяв участь у передачі «Ранковий гість» Волинської обласної державної телерадіокомпанії про Великий піст (ведучий Микита Чибар).

У телеефірі було порушено питання про значення та суворість посту, про т. зв. інформаційний піст тощо.

У першу чергу ми повинні усвідомити, що таке піст, зазначив о. Юрій. Адже це стриманість, не утриманість від їжі, а утриманість – від гріха. Це – оновлення нашої душі, приборкання злих помислів, перемога світлих вчинків.

Сьогодні ми живемо у світі інформації. Тож часто людям через телекомунікаційні мережі не вистачає спокою, миру, усамітнення для молитви та роздумів, підкреслив душпастир. Під час посту людина має відновити цілісність душі й тіла, а безліч інформації, яку вона сприймає, лише заважає цьому. Тому під час посту треба обмежувати себе в непотрібних зустрічах, іншому спілкуванні, перегляді телепередач і сайтів, тобто в усьому, що стоїть на заваді духовному життю.

Також о. Юрій розповів глядачам про Великий четвер, що є спомином про Тайну вечерю, під час якої було започатковано таїнство Євхаристії (Причастя). Торкнувся також теми про рухомість Пасхи й зазначив: її святкування в християн не збігається зі святкуванням у юдеїв, бо в юдеїв це спомин про вихід із Єгипту, а у християн – про Воскресіння Христове.

Наостанок священик побажав усім глядачам, щоб піст для них був весною душі, тобто її оновленням.

09 березня 2012 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо