Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НЕ МОЖНА МОВЧАТИ

Волинська обласна рада прийняла звернення щодо ставлення до гомосексуалізму та легалізації одностатевих шлюбів. Автор проекту рішення – депутат облради протоієрей Віталій Собко, заступник голови її постійної комісії з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, ЗМІ.

Депутати звернулися до Президента Віктора Януковича, Кабінету Міністрів і Верховної Ради України із проханням та вимогою не допустити руйнування віковічних устоїв нашого народу, категорично не поступатися традиційними моральними та родинними цінностями, які є нормою життя переважної більшості українського суспільства й, зокрема, Волинського краю.

«Наслідки хибного шляху, на який наполегливо штовхають нас, настільки серйозні, що недопустимо мовчки спостерігати, як під гаслами боротьби з дискримінацією та забезпечення прав сексуальних меншин збоченці прагнуть віддалити наше законодавство від суспільної моралі, поширити в нашій країні статеву розбещеність, яка неодмінно призведе до виродження нації. Ми проти того, щоб неприродний і ненормальний спосіб життя впроваджували, як природний і нормальний», – ідеться в документі.

Крім того, цим зверненням облрада підтримала Декларацію Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій «Про негативне ставлення до явища гомосексуалізму та спроб легалізації так званих одностатевих шлюбів (реєстрації одностатевих партнерств)», ухвалену 15 травня 2007 р., а також закликала підтримати законодавчі ініціативи, спрямовані на боротьбу з пропагандою гомосексуалізму та проти реєстрації одностатевих шлюбів.

Окрім очільників нашої держави, рішення Волинської обласної ради буде направлено головам усіх обласних рад України із проханням пітримати це звернення.
12 березня 2012 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо