Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Тримаймося міцно!

Молебень «Стояння за віру» у чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерецького деканату. Світлина з сайта Chernectvo.org

29 квітня, у Неділю жінок-мироносиць, намісник чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця у с. Жидичин Ківерецького деканату ігумен Константин (Марченко) із братією по завершенні Літургії звершили хресний хід навколо обителі та відправили молебень «Стояння за віру».

Як зазначено на сайті Chernectvo.org, у проповіді о. Константин пояснив причини його проведення. Маємо велику необхідність задуматись над проблемами в державі з етикою, мораллю, з нашим ставленням до Православ’я. «Люди, які здатні аналізувати, помічають, що православних людей, та й загалом весь український народ, потрохи починають нищити. Не терором, а інформаційно, морально, духовно. Спочатку розкололи Церкву – душу народу, потім стали споювати села, зруйновано медицину, армію, сьогодні дістались до освіти, де виховується наше майбутнє. На телебаченні вчать дітей агресії, ненависті. Освітяни не можуть устояти перед міністерськими циркулярами, які нищать те, що було добре». Ігумен Константин закликав усіх до щирої молитви, аби наступні покоління розвивались духовно, не сиділи цілими днями в інтернеті, нічим більше не цікавлячись.

Також було зазначено, що тільки наші дії, наш приклад може щось змінити. Потрібно вміти відстоювати православну віру, вірити Православ’ю так, як жінки-мироносиці, не бувши покликані, але повіривши – щиро пішли за Христом. Також, як застереження, ігумен навів приклад старозавітного Хама, який, побачивши наготу свого батька Ноя, посміявся з цього, а брати – Сим і Яфет – зуміли прикрити батька, не побачити його сорому. «Не будьмо такими хамами щодо нашої Церкви, вміймо довіряти їй, вміймо не бачити людських помилок у Церкві, а шанувати Православ’я, як Сим і Яфет свого батька Ноя», – закликав ігумен Константин.

На закінчення він окропив присутніх освяченою водою.

03 травня 2012 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо